FUN TIME

Πέθανε το ξανθό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε το ξανθό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Η ξανθή χυμώδης σεξοβόμβα ηθοποιός και μοντέλο είχε μια φευγαλέα καριέρα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, παίζοντας σε λίγες ταινίες και σειρές στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Μόλι Πίτερς, της οποίας οι προκλητικές σκηνές στην ταινία «Thunderball» («Επιχείρηση Κεραυνός»/1965) προκάλεσαν πολλά σχόλια εκείνη την εποχή, πέθανε, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του James Bond στο Twitter. «Με λύπη μάθαμε ότι η Μόλι Πίτερς πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της», αναφέρει ο λογαριασμός του James Bond.

2 tzeims

Ο θάνατος της Πίτερς επήλθε σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Ρότζερ Μουρ, ο οποίος υποδύθηκε τον τζέντλεμαν πράκτορα 007 περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον ηθοποιό. Η ξανθή χυμώδης σεξοβόμβα ηθοποιός και μοντέλο είχε μια φευγαλέα καριέρα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, παίζοντας σε λίγες ταινίες και σειρές στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ο ρόλος της Πατ, της αισθησιακής μασέζ σε γυμναστήριο που σαγηνεύεται από τον Τζέιμς Μποντ (Σον Κόνερι) στην «Επιχείρηση Κεραυνός», ήταν ο σημαντικότερός της στη μεγάλη οθόνη.

Ο σκηνοθέτης Τέρενς Γιανγκ την ανακάλυψε. Η Πίτερς ήταν το πρώτο κορίτσι του Μποντ που γδύνεται στην οθόνη για μερικές σκηνές που θεωρήθηκαν σκανδαλιστικές και επίμαχες. Αρκετές τελικά κόπηκαν στην ταινία. Η κινηματογραφική της καριέρα τερματίστηκε με την ταινία του 1968 «Don't Raise te Bridge, Lower the River».

Μετείχε επίσης σε διάφορες σειρές της δεκαετίας του 1960, ανάμεσά τους η σειρά «Armchair Theater» της βρετανικής τηλεόρασης. Μετέπειτα στη ζωή της, η Πίτερς μίλησε για τον ρόλο της στην ταινία του Μποντ στο ντοκιμαντέρ «Στα παρασκήνια της Επιχείρησης Κεραυνός» του 1995 και στο ντοκιμαντέρ του 2000 για τον σκηνοθέτη Τέρενς Γιανγκ.

Σχετικές ειδήσεις