FUN TIME

Το... ορθογώνιο φεγγάρι που προκάλεσε θεωρίες συνωμοσίας! (pics)

Το... ορθογώνιο φεγγάρι που προκάλεσε θεωρίες συνωμοσίας! (pics)

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες που κατέγραψαν αστρονόμοι και δείχνουν ένα εντυπωσιακό θαύμα της φύσης που εμφανίστηκε το βράδυ της 9 Ιουλίου, στον ουρανό του Μέιν στις ΗΠΑ

Οι εικόνες που ελήφθησαν από την κάμερα του ερασιτέχνη αστρονόμου John Stetson δείχνουν τη σελήνη να έχει... ορθογώνιο σχήμα.

Το παράξενο φαινόμενο αποδίδεται πάντως από τους επιστήμονες στην εναλλαγή του κρύου και του ζεστού αέρα που συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο, στην ακτή του Μέιν των ΗΠΑ. Η ατμόσφαιρα της Γης κατά τους ίδιους λειτουργεί ως φακός, παραμορφώνοντας το χρώμα και το σχήμα του φεγγαριού, όπως αυτό αναδύονταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον Stetson και την ομάδα του, ενώ στην αρχή «εμφανίστηκε ως ένα περίεργο ροζ ορθογώνιο, ανεβαίνοντας προς τα επάνω, συνέχισε να προσφέρει ενδιαφέροντα στρεβλωμένα σχήματα». Ο Stetson παρομοίασε το φεγγάρι με ένα «τεράστιο παγόβουνο» που αναδύονταν στον ορίζοντα.

Παρά τις επιστημονικές εξηγήσεις για τα περίεργα πλάνα, βέβαια, υπήρχαν οι συνωμοσιολόγοι που παρουσιάζονταν πεπεισμένοι πως εξωγήινες κοσμικές δυνάμεις «συνεργάστηκαν» για την δημιουργία του εν λόγω φαινομένου, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις