FUN TIME

Αυτά τα είναι τα πιο συνηθισμένα αλλά και επικίνδυνα password για το 2017

Αυτά τα είναι τα πιο συνηθισμένα αλλά και επικίνδυνα password για το 2017

Τα σκάνδαλα με διαρροές πληροφοριών ολοένα και πληθαίνουν, ωστόσο περισσότεροι είναι οι χρήστες που επιμένουν να επιλέγουν password με βάση την ευκολία και την ταχύτητα, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το Virginia Tech University και η εταιρεία κυβερνητικής ασφάλειας Dashlane έβαλε στο μικροσκόπιο 61 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και αποκάλυψε τα πιο συνηθισμένα password της περασμένης χρονιάς.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, συναισθηματικά φορτισμένες εκφράσεις όπως «f*ckyou» και «iloveyou» επιλέγονται συχνά από χρήστες όταν δημιουργούν προσωπικούς λογαριασμούς online.

Ταυτόχρονα, εξαιρετικά διαδεδομένη είναι η χρήση του κωδικού «qwerty» (τα πρώτα έξι γράμματα που βρίσκονται στην άκρα αριστερή μεριά της άνω γραμμής πλήκτρων του πληκτρολογίου) και του κωδικού «123456».

Αρκετοί χρήστες επιστρατεύουν τα μουσικά και κινηματογραφικά τους γούστα για βρουν password, που τελικά δεν είναι και τόσο πρωτότυπο. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων κωδικών συναντάμε τα «starwars», «metallica», «spiderman» και «nirvana».

Επίσης διαδεδομένα password είναι διάσημες φίρμες, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και μάρκες τροφίμων και ποτών, όπως «cocacola» και «snickers».

Τα πιο συχνά passwords ανά κατηγορία είναι:

Συναισθήματα-βρισιές

1. iloveyou

2. f***you

3. a**hole

4. f*ckoff

5. iloveme

6. trustno1

7. beautiful

8. ihateyou

9. bullsh*t

10. lovelove

Φίρμες

1. myspace

2. mustang

3. linkedin

4. ferrari

5. playboy

6. mercedes

7. cocacola

8. snickers

9. corvette

10. skittles

Pop culture

1. superman

2. pokemon

3. slipknot

4. starwars

5. metallica

6. nirvana

7. blink182

8. spiderman

9. greenday

10. rocksta

Ομάδες ποδοσφαίρου

1. liverpool

2. chelsea

3. arsenal

4. barcelona

5. manchester