FUN TIME

Τα 15 χειρότερα passwords για το Internet: Αν τα χρησιμοποιείτε, αλλάξτε τα αμέσως! (pics)

Τα 15 χειρότερα passwords για το Internet: Αν τα χρησιμοποιείτε, αλλάξτε τα αμέσως! (pics)

Στο Διαδίκτυο οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συνδεδεμένοι με διάφορους λογαριασμούς που απαιτούν όνομα χρήστη (login name) και κάποιο συνθηματικό (password).

Είτε πρόκειται για λογαριασμούς email είτε για λογαριασμούς e-banking, οι ειδικοί της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο μας συμβουλεύουν συχνά να χρησιμοποιούμε σωστά συνθηματικά, ώστε να αποτρέπουμε την πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά και κυρίως οικονομικά δεδομένα από διαφόρους επιτήδειους χάκερ.

Το τηρούμε, όμως, αυτό; Απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία της χρονιάς που μόλις έφυγε, μάλλον όχι! Τουναντίον, δείχνουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε – συνήθως είτε για λόγους βαρεμάρας είτε για λόγους δήθεν ευκολίας – ώστε ο κάθε «αετονύχης» του Διαδικτύου να μας κάνει… κόσκινο τους λογαριασμούς μας.

Με απλά λόγια, πάμε γυρεύοντας!

Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr ποια είναι τα χειρότερα συνθηματικά (passwords) που έκαναν την εμφάνισή τους μέσα το 2018.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά (σε λογαριασμούς email, web banking, συνδρομές κλπ.), σας συνιστούμε να τα αλλάξετε… χτες, γιατί διαφορετικά «φλερτάρετε» με τους χάκερ!

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Μην κατεβάσετε ΠΟΤΕ αυτά τα apps στο κινητό σας – Δείτε γιατί (ΛΙΣΤΑ)