FUN TIME

Το πιο... βρομερό φρούτο στον κόσμο κοστίζει 1.000 δολάρια (vid)

Το πιο... βρομερό φρούτο στον κόσμο κοστίζει 1.000 δολάρια (vid)
Το durian έχει τόσο άσχημη μυρωδιά που έχει απαγορευτεί η μαζική μεταφορά του και η παρουσία του σε ξενοδοχεία και εστιατόρια
PIXABAY

Το τροπικό φρούτο Durian μοιάζει με ένα μεγάλο βελανίδι, με ακανθώδες περίβλημα, ενώ η σάρκα του είναι πλούσια και κατακίτρινη.

Στην νοτιοανατολική Ασία το αποκαλούν «Βασιλιά των Φρούτων». Το durian είναι ένα φρούτο αλλά έχει ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα. Τη μυρωδιά του. Είναι τόσο άσχημη που μερικοί το χαρακτηρίζουν ως το πιο βρομερό φρούτο στον κόσμο.

Οι τουρίστες το βλέπουν και… εξαφανίζονται, καθώς η έντονη μυρωδιά του δεν σε προϊδεάζει ούτε στο ελάχιστο για τη γεύση του. Από την άλλη, οι ντόπιοι που αναγνωρίζουν τη διατροφική του αξία δεν σταματούν να καταναλώνουν το συγκεκριμένο φρούτο σε μεγάλες ποσότητες και με διάφορους τρόπους. Το τρώνε είτε ωμό, είτε τηγανητό ή βραστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το durian έχει τόσο άσχημη μυρωδιά που έχει απαγορευτεί η μαζική μεταφορά του και η παρουσία του σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η επιθυμία που κυριαρχεί στην Ασία για την κατανάλωση durian δημιουργεί αυξημένη ζήτηση για αυτά τα παράξενα φρούτα και έχει μάλιστα οδηγήσει στην υψηλή κοστολόγησή τους. Σε ένα κατάστημα φρούτων στην επαρχία Τζάουα Τενγκά της Ινδονησίας δυο συγκεκριμένοι καρποί πωλήθηκαν περίπου 1.000 δολάρια ο καθένας.

Αν αναρωτιέστε γιατί οι συγκεκριμένοι καρποί κοστολογήθηκαν τόσο οι πωλητές αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ειδική ποικιλία, πολύ περιορισμένης παραγωγής, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην ανάπτυξη. Ένα δέντρο παράγει μόνο 20 καρπούς σε διάρκεια τριών ετών! Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα φρούτο εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερα απαλή και κρεμώδη υφή σαν βούτυρο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις