FUN TIME

«Οι Απαράδεκτοι»: Τα «μυστικά» της πιο επιτυχημένης ελληνικής τηλεοπτικής σειράς (pics+vids)

«Οι Απαράδεκτοι»: Τα «μυστικά» της πιο επιτυχημένης ελληνικής τηλεοπτικής σειράς (pics+vids)
Η σειρά - «φαινόμενο» της ελληνικής τηλεόρασης

Οι «Απαράδεκτοι» ήταν από τις δημοφιλέστερες ελληνικές κωμικές τηλεοπτικές σειρές και αγαπήθηκαν από το κοινό όσο λίγες.

Ο αθεράπευτα κομμουνιστής Σπύρος, η Δημητρούλα που κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανή τη σχέση της μαζί του, ο "εναλλακτικός" Γιάννης και ο αγαπημένος Βλάσης με το Αστροπελέκι του, παραμένουν από τους πιο αγαπημένους τηλεοπτικούς χαρακτήρες.

Πότε προβλήθηκε για πρώτη φορά η σειρά

Η σειρά προβλήθηκε στο Mega Channel στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και διήρκησε 1½ τηλεοπτική σεζόν, από τον Σεπτέμβριο του 1991 έως τον Ιανουάριο του 1993.

Βασικοί πρωταγωνιστές ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουιζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Στη σειρά έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις ηθοποιοί που αργότερα έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, όπως η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της φίλης του Βλάσση, ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο ενός αστυνομικού που έκανε περιστασιακά την εμφάνισή του στη σειρά, ενώ εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ναταλία Τσαλίκη, Κώστας Ευριπιώτης και πολλοί άλλοι.

Τη μουσική επιμέλεια της σειράς είχε αναλάβει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και αργότερα γνωστός από τις εμφανίσεις του στην ιδιωτική τηλεόραση Νίκος Μουρατίδης, ενώ το μουσικό θέμα των αρχικών τίτλων ήταν μίξη του Νίκου Πατρελάκη.

aparadektoi-1.jpg
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Πώς ξεκίνησε η σειρά

Τον τίτλο «Απαράδεκτοι» εμπνεύστηκε η δημιουργός τους Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον ανακοίνωσε πρώτα στο φίλο της Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος ενθουσιάστηκε.

Αργότερα, πρότεινε στο Γιάννη Μπέζο και, φυσικά, στο Σπύρο Παπαδόπουλο, να συμμετάσχουν στη σειρά.

Μάλιστα, δεν υπήρξε καν ακρόαση (οντισιόν) και επιλογή των ηθοποιών, όπως συνήθως συμβαίνει, παρά μόνο φιλική συγκέντρωση της συνολικής παρέας και ομαδική προετοιμασία του έργου.

Αρχικά, το σενάριο δόθηκε το 1990 στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1. Όμως απορρίφθηκε λόγω «ακαταλληλότητας των σεναρίων».

Λίγο καιρό μετά, η Δήμητρα Παπαδοπούλου προσέγγισε το Mega Channel, το οποίο και, μετά από αρκετές επιφυλάξεις, δέχτηκε.

aparadektoi-6.jpg
Η παρέα που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

Τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα της σειράς γίνονταν σε πολύ καλό κλίμα και το μόνο «πρόβλημα» ήταν ότι πολλές φορές ο Βλάσης Μπονάτσος πήγαινε καθυστερημένος, καθώς δεν μπορούσε να ξυπνήσει νωρίς.

Ένα άλλο άγνωστο στο ευρύ κοινό στοιχείο είναι ότι πολλούς από τους διαλόγους του Γιάννη Μπέζου και του Βλάσση Μπονάτσου τους έγραψε ο Ηλίας Ψινάκης.

Την περίοδο εκείνη ο Μπονάτσος έμενε στο σπίτι του Ψινάκη, καθώς είχε χωρίσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η πολυκατοικία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό, στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού.

Τελευταίο επεισόδιο

Τον Ιανουάριο του 1993, η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 48 επεισόδια, συν ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1992.

Μετά το τέλος της, η σειρά είχε προβληθεί σε επανάληψη σε όλες τις τηλεοπτικές σεζόν και ιδίως τα καλοκαίρια, έως και το καλοκαίρι του 1997, διατηρώντας αμείωτη τη δημοτικότητά της.

Στη συνέχεια επαναπροβλήθηκε στο πλαίσιο του εορταστικού αλμανάκ των 15 χρόνων του καναλιού το 2004, σε ολονύκτια εκπομπή όλων των επεισοδίων.

Οι «Απαράδεκτοι» ήταν και το τελευταίο πρόγραμμα που μετέδωσε το MEGA, λίγο πριν το κλείσιμό του.

Η διακοπή του επίγειου σήματος από την ψηφιακή πλατφόρμα της Digea έγινε στις 2:10 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018, ενώ το επεισόδιο που παιζόταν εκείνη τη στιγμή δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί.