FUN TIME

Τι γνωρίζετε για την δίαιτα TLC και σε ποιους απευθύνεται; (pics)

Τι γνωρίζετε για την δίαιτα TLC και σε ποιους απευθύνεται; (pics)
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
pixabay.com

Ποια τα οφέλη της δίαιτας TLC για την υγεία;

H δίαιτα TLC, που προέρχονται από τις λέξεις Therapeutic Lifestyle Changes, δηλαδή Θεραπευτικές Αλλαγές του Τρόπου Ζωής, βασίζεται στη μείωση της πρόσληψης του κορεσμένου λίπους.

Πρόσφατα, το περιοδικό Us News & World Report δημοσίευσε τον κατάλογο με τις δίαιτες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, αφού αξιολόγησε 41 διαφορετικές δίαιτες. Η TLC κατατάχθηκε στην 8η θέση.

Τα πρόγραμμα διατροφής της συγκεκριμένης δίαιτας έχει ως στόχο τη μείωση της χοληστερόλης αλλά ενδείκνυται και για όσους επιθυμούν να χάσουν λίπος και να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, και συνήθως αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων.

Η συγκεκριμένη λοιπόν δίαιτα, αποκλείει από την διατροφή τροφές όπως λιπαρά κρέατα, γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, snacks (αλμυρά και γλυκά), τηγανητά, fast food, και κάθε είδους κορεσμένων λιπαρών οξέων.

Παράλληλα με το πλάνο διατροφής της συγκεκριμένης δίαιτας, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να συνδυάζεται με γυμναστική τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί ποιες τροφές επιτρέπονται στη δίαιτα TLC.