FUN TIME

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πέντε οάσεις δροσιάς κοντά στο κέντρο της πόλης (pics)

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πέντε οάσεις δροσιάς κοντά στο κέντρο της πόλης (pics)
Δείτε αναλυτικά
pixabay.com

Πού μπορείτε να αναζητήσετε δροσιά στην πρωτεύουσα.

Το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα είναι δύσκολο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ζέστη είναι αφόρητη και η ανάγκη για μερικές ανάσες δροσιάς γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Η λύση της παραλίας φαντάζει ιδανική όχι όμως για όσους εργάζονται μέχρι αργά τις καθημερινές.

Μια καλή επιλογή, λοιπόν, είναι οι κήποι και τα πάρκα. Και μπορεί η πρωτεύουσα να μην διαθέτει τους χώρους πρασίνου που θα έπρεπε να έχει ή είναι κακοσυντηρημένοι και δεν σου κάνει καρδιά να τους επισκεφτείς, ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πάρκα και κήποι που μπορείς να αναζητήσεις τη δροσιά που τόσο επιθυμείς.

Σε πολλά από αυτά τα πάρκα μάλιστα φιλοξενούνται καλοκαιρινές εκδηλώσεις - οι περισσότερες δωρεάν – που αφορούν όλη την οικογένεια.

Εθνικός κήπος

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκεφτήκατε τον Εθνικό Κήπο; Αν έχετε καιρό, αυτό το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να τον ...(ξανα)ανακαλύψετε. Ο κήπος έχει έκταση 158 στρεμμάτων (15,8 εκταρίων). Αν στην έκτασή του προστεθεί και ο διπλανός κήπος του Ζαππείου (130 στρέμματα), τότε συγκροτείται στην περιοχή ένα μεγάλο παρτέρι ολικής επιφάνειας 288 στρ. (28,8 εκταρίων).

Στην έκταση που καλύπτει, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκατοντάδες είδη δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, διάφορα κτίσματα (Παιδική Βιβλιοθήκη, Κτήριο Βοτανολογικής Συλλογής, παραδοσιακό καφενεδάκι), αρχαιολογικά κατάλοιπα (μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης, διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη), ένα ηλιακό ρολόι, διακοσμητικά στοιχεία (πέργκολες, λίμνες), προτομές όπως του Αριστ. Βαλαωρίτη, Ι. Ευνάρδου, Ι. Καποδίστρια, Ζαν Μωρεάς (Jean Moreas), Δ. Σολωμού, Σπ. Σαμαρά. Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο χώρο της ζωοπτηνολογικής συλλογής.

Λίμνες

Ο Κήπος διαθέτει συνολικά έξι μικρές και μεγάλες λίμνες, που χρησιμεύουν και ως υδαταποθήκες, με μέσο βάθος ένα μέτρο και καταλαμβάνουν συνολικά έκταση δύο στρεμμάτων.

Δείτε και τις υπόλοιπες οάσεις δροσιάς στη gallery που ακολουθεί: