Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Αγρότης πιστεύει ότι ανακάλυψε κρανίο... λυκανθρώπου

Newsbomb

Ένας αγρότης από τη Βουλγαρία, ο Trayche Draganov, ισχυρίζεται ότι βρήκε ένα περίεργο κουτί στο χωριό Νόβο Σέλο, την ώρα που όργωνε... Όταν το άνοιξε, έκανε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη.

Όπως λέει ο αγρότης, το κουτί ήταν κλεισμένο με αλυσίδες.

Όταν τελικά κατάφερε και το άνοιξε, είδε μέσα ένα περίεργο κρανίο, που σε καμία περίπτωση δεν του έμοιαζε για ανθρώπινο...

Μάλιστα αμέσως εκτίμησε ότι επρόκειτο για... κρανίο λυκανθρώπου!

Το περιστατικό μελετήθηκε από τον ιστορικό Filip Ganev, ο οποίος πήγε στο χωριό για να κάνει έρευνα για το βιβλίο του για τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ο Ganev συναντήθηκε με τον αγρότη, ο οποίος του έδειξε το κουτί που περιέχει το ασυνήθιστο κρανίο. Ανέφερε ότι το κρανίο μοιάζει σαν λύκου με την εξαίρεση του διευρυμένου μεγέθους του, ένα χαρακτηριστικό που έχει βρεθεί μόνο σε πρωτεύοντα είδη.

Ο Ganev φωτογράφισε το κρανίο και το κοινοποίησε σε ειδικούς για την άγρια ζωή, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανόν ένας λύκος που έπασχε από νόσο του Paget, μια κατάσταση η οποία προκαλεί αύξηση του μεγέθους του κρανίου και να εμφανίζεται πιο ανθρώπινο.

Ο ιστορικός πάντως λέει ότι οι λυκάνθρωποι έχουν παρουσία στη λαογραφία των Βαλκανίων ακόμα και πριν από την καταγραμμένη ιστορία.

"Πολλοί από τους γείτονές μου είναι θυμωμένοι γιατί διατάραξα το vrkolak (λυκάνθρωπο)," δήλωσε ο αγρότης που το ανακάλυψε. "Λένε ότι εγώ θα ξαναγεννηθώ ως λυκάνθρωπος. Αν αυτή είναι τώρα η μοίρα μου, ας είναι. Ό,τι έγινε, έγινε."