Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Το βίντεο που γκρέμισε το διαδίκτυο: Οδηγός ήθους όταν πάμε στην… εκκλησία!

Newsbomb

Το savoir vivre του καλού χριστιανού, με όλους τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούν οθ πιστοί μέσα στην εκκλησία παρουσίασε μια συνταξιούχος φιλόλογος.

Αναζητώντας την πηγή της μακαριότητας, η στιγμή που ένας πιστός βρίσκεται μέσα σε έναν ναό είναι ιερή και ως εκ τούτου, πρέπει να σέβεται και να τηρεί ευλαβικά ορισμένους κανόνες προκειμένου να έρθει πιο κοντά στο Θεό.

Αυτούς τους κανόνες καλής συμπεριφοράς παρουσίασε στο Αχελώος TV η Ουρανία Λαναρά, συνταξιούχος φιλόλογος και επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης,

Ιδού λοιπόν ο οδηγός ήθους, όπως τον παρουσιάζει στο βίντεο:

- Όταν ψέλνει μόνο ο ψάλτης να μην ψέλνουμε και εμείς, ειδικά οι γυναίκες και ενοχλούμε τους διπλανούς.

- Δεν επαναλαμβάνουμε ποτέ τα λόγια του ιερέα. Ποτέ εμείς οι λαϊκοί άνδρες και γυναίκες δεν μπορούμε και δεν πρέπει αν επαναλαμβάνουμε τα λόγια του ιερέα.

- Δεν μασάμε τσίχλα στην εκκλησία. Είναι μεγάλη ασέβεια.

- Όταν τα χείλη των γυναικών είναι βαμμένα με κόκκινο κραγιόν ας μην ακουμπάνε πάνω στις εικόνες, γιατί οι εικόνες φθείρονται και είναι και ασέβεια.

- Όταν πάμε να κοινωνήσουμε ή να συλλυπηθούμε ή πάμε σε ένα γάμο για να χαιρετήσουμε τους νεόνυμφους, να μην σπρωχνόμαστε. Να αφήνουμε μια απόσταση. Θα πάμε όλοι μαζί, θα γίνει η δουλειά μας και τελείωσε.

- Ποτέ δεν σπάζουμε τα δάχτυλά μας. Είναι κάποιοι που σπάζουν τα δάχτυλά τους και ακούγεται ένα «κρακ-κρακ», αυτό είναι και αντιαισθητικό και αντιδεοντολογικό. Αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, θα θεωρηθεί ανάγωγος για να μην πω τίποτα άλλο...