PHOTOS

GOSSIP

Κουρκούλης: Η συνεργασία με τον «δάσκαλο» Διονύση Σαββόπουλο και η ατάκα του για το λαϊκό τραγούδι!

Κουρκούλης: Η συνεργασία με τον «δάσκαλο» Διονύση Σαββόπουλο και η ατάκα του για το λαϊκό τραγούδι!

Ο Νίκος Κουρκούλης είναι ένας ξεχωριστός ερμηνευτής που υπηρετεί με συνέπεια και με τον δικό του μοναδικό τρόπο το λαϊκό τραγούδι.

Η συνεργασία του αυτό το καλοκαίρι με τον Διονύση Σαββόπουλο έδωσε μια μουσική συνάντηση-γιορτή. Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία για την οποία ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξή του.

Αυτό το καλοκαίρι αποδείξατε ότι η γραμμή που θέτουν κάποιοι μεταξύ του έντεχνου και του λαϊκού, στην ουσία δεν υπάρχει. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο;

«Με τον Δάσκαλο έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθήνας και η πρόταση μού έγινε μέσω της Αρετής και της παραγωγής και δέχθηκα με χαρά. Είναι τιμή μου να ακούω κολακευτικά λόγια από έναν άνθρωπο σαν το Σαββόπουλο που κατέχει ξεχωριστή θέση στο μουσικοκαλλιτεχνικό χάρτη αλλά και στην καρδιά μου.

Η καλλιτεχνική αυτή σύμπραξη, πλαισιωμένη από τα χάλκινα της Γουμένισσας, ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία και για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους να αποδείξουμε ότι ο ρόλος του καλλιτέχνη δεν περιορίζεται, ειδικά όταν υπάρχει περιεχόμενο, ικανότητες και κατάλληλο περιβάλλον».

Θεωρείτε ότι είναι υποτιμημένη η μορφή διασκέδασης που παράγεται στις πίστες;

«Δε μπορώ να απαντήσω μονολεκτικά... Κανονικά θα χρειαζόμασταν κάμποσες σελίδες για να αναπτύξουμε και να μπορέσουμε να πούμε λόγους και αιτίες που καταλήγουν σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Από τα χρόνια της εμπειρίας μου θα πω ότι υπάρχουν περιπτώσεις και συνεργασίες που γίνονται και χαίρεσαι να συμμετάσχεις και άλλες για τις οποίες δεν είσαι και τόσο περήφανος ή για τις συνθήκες εργασίας ή για το τελικό αποτέλεσμα.

Εσείς ξεκινήσατε το τραγούδι σε μικρή ηλικία. Πώς επηρέασε αυτό την διαμόρφωση της προσωπικότητάς σας;

«Πράγματι ξεκίνησα να τραγουδώ από πολύ μικρή ηλικία και μπορώ να πω πως με επηρέασε όσο τίποτε άλλο γιατί κατέληξε η ζωή μου να είναι το ίδιο μου το επάγγελμα, το οποίο εγώ ποτέ δεν θεώρησα σαν επάγγελμα αλλά σαν ανάγκη, απλά όταν έπρεπε να δηλώσω το επάγγελμά μου στα χαρτιά της εφορίας έπρεπε κάτι να γράψω. Από την άλλη μπορώ να πω ότι με ωρίμασε σε πολλά σημεία και μου έδειξε τον δρόμο της κατάκτησης της επιτυχίας με πολύ σκληρή δουλειά».

Αρκεί το ταλέντο για να βρει κανείς το δρόμο του στο τραγούδι;

«Για να προχωρήσεις στο χώρο του θεάματος και ιδιαίτερα του τραγουδιού, από τη στιγμή που αποφασίζεις να δημοσιοποιήσεις το ταλέντο σου, το έργο σου, δεν αρκεί να προς ένα μόνο ταλέντο αλλά πρέπει να προς πολλά ταλέντα μαζί και πολύπλευρες ικανότητες για να αφουγκραστείς, να απορροφήσεις και να μεταδώσεις κατάλληλα το κάθε τι που συμβαίνει γύρω σου.

Είμαι από τους ανθρώπους που δεν πιστεύω πως μόνο οι φωνητικές ικανότητες είναι αρκετές για να διανύσεις ένα δρόμο προς την καθιέρωση.

Πού βρίσκεται το λαϊκό τραγούδι σήμερα;

«Το λαϊκό τραγούδι σήμερα ταλαντεύεται ανάμεσα στους αντιπροσώπους και τους ενδιάμεσους προωθητές του. Θα έλεγα πως διανύουμε μια περίοδο που ενώ θα μπορούσε το λαϊκό με τη σημερινή του μορφή ενορχηστρωτικά - ερμηνευτικά να πάρει το χώρο και το μερίδιο που του ανήκει στην αγορά, κάπου το έχουμε χάσει στη διαδρομή γιατί αν θέλεις ποτέ δεν μπορέσαμε να δούμε ή να βρούμε τρόπους για να περάσουμε το μήνυμα που θέλαμε. Αυτά είναι και τα αποτελέσματα μιας μικρής αγοράς όπως η ελληνική με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για το μέλλον του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού», είπε στο Χάι.

Πηγή: Gossip-tv.gr