PHOTOS

GOSSIP

Η ΕΡΤ τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο με ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα (Photos)

Η ΕΡΤ τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο με ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα (Photos)

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου με ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα από εκπομπές του Αρχείου της.

Σήμερα Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στις 17:00, από την ΕΡΤ1 θα μεταδοθεί το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «ART WEEK».

Η Λένα Αρώνη συνάντησε τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια συζήτηση για το έργο και τη ζωή του. Ο σημαντικός δημιουργός, που με τη μουσική του αποτύπωσε όσο λίγοι τις αναζητήσεις και διαστάσεις της εποχής του, ξεδίπλωσε στην κάμερα την καλλιτεχνική και προσωπική διαδρομή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τις κορυφαίες στιγμές καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο αγαπημένος συνθέτης στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στη σχέση του με τη μουσική, την ποίηση, στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, στις ανθρώπινες σχέσεις και την κρίση.

Από την ΕΡΤ2 θα μεταδοθεί στις 20:00 το επεισόδιο της εκπομπής «Η ζωή είναι αλλού» με την Εύη Κυριακοπούλου, παραγωγής 2005. Ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε για τη ζωή του, τις γυναίκες που αγάπησε και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ αναφέρθηκε στους προβληματισμούς του τόσο γύρω από τα μουσικά πράγματα, όσο και γύρω από τα κοινωνικά θέματα, εγχώρια και διεθνή. Επίσης, έκανε μια αναδρομή πολιτική στη ζωή του μετά το 1974 - όπως χαρακτηριστικά είπε, «από τότε που κυκλοφορούσα με αμπέχονο μέχρι σήμερα που φοράω και σακάκι».

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:15 με τη μετάδοση από την ΕΡΤ2 ενός σπάνιου τηλεοπτικού τεκμηρίου: τη συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου με τη Μαλβίνα Κάραλη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Οι νότες και τα λόγια», παραγωγής 1988. Ο καταξιωμένος συνθέτης έκανε μια εναλλακτική ανασκόπηση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, με εκτενή αναφορά στην έντονα κοινωνικοπολιτική χροιά που αυτό απέκτησε στη μεταπολιτευτική περίοδο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Θάνος Μικρούτσικος ερμήνευσε πλειάδα πολιτικοποιημένων, και μη, συνθέσεών του μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Διονύση Θεοδόση και τη Χαρούλα Αλεξίου.

Πηγή: Gossip-tv.gr