ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - 112: Έκτακτη ειδοποίηση στα κινητά των Ελλήνων (pics)

Κοροναϊός - 112: Έκτακτη ειδοποίηση στα κινητά των Ελλήνων (pics)
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μήνυμα στα κινητά τους για τον κοροναϊό, έλαβαν χιλιάδες πολίτες το βράδυ της Τετάρτης (11/03).

Το γραπτό μήνυμα εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Το μήνυμα που έλαβαν χιλιάδες πολίτες έδινε βασικές οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες και γενικό πληθυσμό, αναφορικά με την πρόληψη από τον κοροναϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήνυμα μεταδόθηκε και στα αγγλικά.

Δείτε στην gallery το μήνυμα της ΓΓΠΠ:

«Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο», έγραφε το μήνυμα της ΓΓΠΠ.

Τι είναι ο αριθμός 112

Το 112 είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης ενώ αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορείτε να λάβετε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία

Ως πανδημία χαρακτηρίζει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον κορoναϊό.

«Παρακολουθούμε την πορεία του ιού», σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, σε συνέντευξη Τύπου του, σημειώνοντας πως «ανησυχούμε ιδιαιτέρως και από τα επίπεδα της εξάπλωσής και της σοβαρότητάς του και από τα ανησυχητικά επίπεδα της απραξίας».

«Αποφασίσαμε λοιπόν να κηρύξουμε τον Covid – 19 πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κήρυξη πανδημίας δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει ο κοροναϊός, διευκρίνισε, σημειώνοντας, πως δεν θα αλλάξουν ούτε οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός, αλλά ούτε πρέπει να αλλάξουν οι πρακτικές που ακολουθούν οι πληττόμενες και μη χώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 99 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 10 νέα ανακοινώθηκαν σήμερα (11/03)

Κοροναϊός: Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)

Σχετικές ειδήσεις