GOSSIP

Τζορτζ Φλόιντ: Δωρεά δύο εκατ. ευρώ από τον Kanye West

Τζορτζ Φλόιντ: Δωρεά δύο εκατ. ευρώ από τον Kanye West
ASSOCIATED PRESS

Τη στήριξή του στις οικογένειες των Τζορτζ Φλόιντ, Αχμάντ Άρμπερι και Μπριόνα Τέιλορ εξέφρασε ο Kanye West με δωρεά ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δωρεά περιλαμβάνει χρηματοδότηση των νομικών αμοιβών για τις οικογένειες του Άρμπερι και της Τέιλορ, καθώς και επιχειρήσεων που ανήκουν σε μέλη της μαύρης κοινότητας και είναι σε κρίση στην πατρίδα του στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.

Ο εκπρόσωπος του West, μιλώντας στο CNN είπε ότι ο ράπερ θα καλύψει επίσης πλήρως τα δίδακτρα για τη φοίτηση σε κολλέγιο της Τζιάνα Φλόιντ, 6χρονης κόρης του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δωρεά του Kanye West έρχεται μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για τους θανάτους των τριών Αφροαμερικανών, θυμάτων αστυνομικής βίας.

Πολλές φωνές από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ζητούν τερματισμό του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και της δράσης από την πολιτική ηγεσία.

Ο Ντέρεκ Τσάβιν, ο αστυνομικός που καθήλωσε τον Φλόιντ στην άσφαλτο παντώντας τον λαιμό του με το γόνατό του για εννέα λεπτά, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και κατηγορήθηκε για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Την Τετάρτη, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού.

Ο Άρμπερι πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ έκανε τζόκινγκ λίγο έξω από το Μπρούνσγουικ, της Τζόρτζια στις 23 Φεβρουαρίου. Τρεις λευκοί άνδρες συνελήφθησαν για τον θάνατό του.

Η Τέιλορ ήταν επαγγελματίας υγείας που πυροβολήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές τον Μάρτιο όταν τρεις αξιωματικοί μπήκαν στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι με τη βία. Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατό της.

O Weeknd, ο Drake και άλλοι καλλιτέχνες δώρισαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άλλες οργανώσεις που βοηθούν τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Jay-Z βρέθηκε επίσης στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τη βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής. Την Πέμπτη, ο ράπερ έτεινε χείρα βοηθείας στην οικογένεια του Άρμπερι, δανείζοντας το ιδιωτικό του τζετ σε έναν από τους δικηγόρους τους, ώστε να μπορέσει να παραστεί στην πρώτη ακρόαση στο δικαστήριο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Θρίλερ» με γνωστή γυμνάστρια: Βρέθηκε νεκρή - Συνελήφθη 45χρονος (pics)