GOSSIP

Διάσημες κυρίες που αποφάσισαν πως η υπόθεση "παιδί" δεν τις αφορά!

Διάσημες κυρίες που αποφάσισαν πως η υπόθεση "παιδί" δεν τις αφορά!

Από δική τους επιλογή δεν έχουν κάνει παιδιά. Διάσημες γυναίκες αλλά και γυναίκες της διπλανής πόρτας που έχουν αποφασίσει πως η υπόθεση «παιδί» δεν τις αφορά! 

Υπολογίζεται πως περίπου το 10% στο σύνολο του πληθυσμού και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στις δυτικές κοινωνίες έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιό τους τη λέξη μητέρα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες διάσημες γυναίκες άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για την επιλογή τους και την τόλμη τους αμφισβητήσουν τα παραδοσιακά μοντέλα.

«Θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και ευθύνη το να έχεις παιδιά» δήλωσε στο περιοδικό Esquire η Κάμερον Ντίαζ. «Ένα μωρό αυτό μένει όλη τη μέρα κάθε μέρα για 18 χρόνια. Το να μην έχω ένα μωρό ίσως κάνει πραγματικά τα πράγματα ευκολότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και μία εύκολη επιλογή».

Για την απόφασή της να μην γίνει μητέρα είχε μιλήσει κατά καιρούς και η Σμαράγδα Καρύδη: «Τα λατρεύω τα παιδιά. Περνάω ωραία μαζί τους, αλλά δεν θα έκανα παιδί. Είναι όμορφη η ζωή μου. Πάντα αισθανόμουν ότι ένα παιδί θα με ξεβολέψει. Δεν μου έχει βγει ποτέ το μητρικό ένστικτο».

Η Τζένιφερ Άνιστον σχολίασε στη Huffington Post: « Το μέγεθος των πόρων που ξοδεύονται αυτή τη στιγμή από τον τύπο απλά για να αποκαλυφθεί το αν είμαι έγκυος ή όχι υπογραμμίζει τη διαιώνιση της αντίληψης ότι γυναίκες είναι κατά κάποιον τρόπο ανολοκλήρωτες, αποτυχημένες ή δυστυχισμένες αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά. Είμαστε ολοκληρωμένες με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδί. Δεν χρειάζεται να είμαστε παντρεμένες ή μητέρες για να είμαστε ολοκληρωμένες. Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε οι ίδιες ποιο είναι το ευτυχισμένο τέλος μας».

Η Ναταλία Γερμανού έχει δηλώσει πως το διαζύγιο των γονιών της καθορίσε τις επιλογές της: «Σοκαριστικά τρομερά. Θύμωσα πάρα πολύ και με τους δύο. Μου καρφώθηκε στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να κάνεις παιδί όταν είσαι ανεύθυνος και πέρασα όλη τη ζωή θεωρώντας ότι ποτέ δεν ήμουν αρκετά υπεύθυνη για να φέρω στον κόσμο ένα παιδί»

Η Σαμάνθα του Sex and the City, η Κιμ Κατράλ ανήκει στις γυναίκες που αγαπούν τα παιδιά. Κυρίως όμως τα παιδιά των άλλων! «Τα θεωρώ αξιολάτρευτα και γλυκά και μετά έχω πονοκέφαλο. Κάποτε σκεφτόμουν να αποκτήσω παιδιά αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι όλη η πίεση που ένιωθα προερχόταν από εξωτερικές πηγές και κατάλαβα ότι δεν ήμουν έτοιμη να κάνω το βήμα προς τη μητρότητα.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου θεωρεί ότι ρόλο στην απόφασή της... έπαιξε η δική της σχέση με τη μητέρα της. «Ήταν μία πολύ σύγχρονη γυναίκα δούλεψε πάρα πολύ γρήγορα άφησα το παιδί της να μεγαλώνει με γιαγιάδες και νταντάδες και ήταν πολύ προσκολλημένη στην προσωπική της ζωή. Ένιωθα πολύ εγκαταλελειμμένη.»

«Η πίεση και η υποχρέωση της καριέρας ιδιαίτερα απαιτητικά επαγγέλματα της τηλεόρασης είναι αποτρεπτικές για τη μητρότητα» σύμφωνα με την Όπρα Γουίνφρεϊ. «Εάν είχα παιδιά τα παιδιά μου θα με μισούσαν» είπε στο Hollywood reporter. «Θα είχαν καταλήξει στο ισοδύναμο το Oprah show να μιλούν για μένα διότι κάτι στη ζωή μου θα έπρεπε να υποφέρει και πιθανότατα θα ήταν αυτά»

Η Κατερίνα Λέχου είναι και αυτή από τις γυναίκες που δεν επιθύμησαν ποτέ να γίνουν μάνες: «Δεν ήταν ποτέ επιθυμία μου» έχει δηλώσει. «Ακόμα και εργασιομανείς φίλες που έβγαινα, τις άκουγα να λένε ότι ήθελαν παιδί. Το άρθρωναν ως επιθυμία. Εγώ πάλι ποτέ. Δεν είμαστε όλες γεννημένες για να γίνουμε μητέρες»

«Όταν ήθελα να αποκτήσω παιδί από το Μάριο» εξομολογήθηκε πριν καιρό η Κάτια Δανδουλάκη «δεν βοηθούσαν οι περιστάσεις και έπειτα δεν το κυνήγησα. Ίσως να μην το ήθελα πολύ. Έρχονταν οι ρόλοι οι συνεργασίες τα επόμενα στοιχήματα και το άφηνα πίσω μου. Είχα άλλες προτεραιότητες.»