GOSSIP

Νισέλ Νίκολς:Ακτιβιστές θέλουν να απελευθερώσουν την ηθοποιό από την κηδεμονία του γιου της

Νισέλ Νίκολς:Ακτιβιστές θέλουν να απελευθερώσουν την ηθοποιό από την κηδεμονία του γιου της
H Nichelle Nichols.
AP

 Στον απόηχο του επίσημου τερματισμού της κηδεμονίας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) από τον πατέρα της, μετά από 13 χρόνια ορισμένοι από τους θαυμαστές της τραγουδίστριας έστρεψαν την προσοχή τους στην ηθοποιό του «Star Trek» Νισέλ Νίκολς (Nichelle Nichols).

Την περασμένη εβδομάδα ακτιβιστές του κινήματος «Free Britney» και θαυμαστών της Νίκολς, διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο Stanley Mosk στο Λος Άντζελες, φωνάζοντας «Free Nichelle!».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μόνιμη αλλαγή όχι μόνο για την Μπρίτνεϊ, όχι μόνο για τη Νισέλ, αλλά για όλους όσους είναι παγιδευμένοι σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα», δήλωσε στο BuzzFeed News ο ακτιβιστής του Free Britney, Kevin Wu.

Η Νίκολς ζει υπό κηδεμονία του γιου της, Κάιλ Τζόνσον, από το 2018, αφού ο πρώην μάνατζέρ της, Γκίλμπερτ Μπελ, κατηγορήθηκε ότι την εκμεταλλευόταν οικονομικά. Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι η Νίκολς έχει σώας τας φρένας και θέλει να απαλλαγεί από την επιτροπεία.

Έγινε γνωστή από τον ρόλο της υπολοχαγού Νιότα Ουχούρα στην τηλεοπτική σειρά Star Trek.

Υπερασπίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων, η Νίκολς προσφέρθηκε εθελοντικά να συνεργαστεί με τη διαστημική υπηρεσία ΝΑSA σε ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόσληψη μειονοτικού και γυναικείου προσωπικού όπως η αστροναύτης Μέι Τζέμισον. Το 2015 υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και πάσχει από άνοια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.