GOSSIP

Λίντα Εβαντζελίστα: Η επέμβαση που έγινε «εφιάλτης» - «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη»

Λίντα Εβαντζελίστα: Η επέμβαση που έγινε «εφιάλτης»
Υπήρξε ένα από τα εμβληματικά μοντέλα των 90s.
AP

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει περπατήσει... χιλιόμετρα στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας

Κάποτε ήταν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα άτομα στον κόσμο, ωστόσο η Λίντα Εβαντζελίστα ζει πλέον στην απομόνωση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια λόγω μιας θεραπείας κρυολιπόλυσης που την «παραμόρφωσε βάναυσα».

H 56χρονη Λίντα Εβαντζελίστα μίλησε στο περιοδικό People για τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που έχει βάλει τη ζωή της στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια, από τότε που η θεραπεία στην οποία υπεβλήθη την άφησε «μόνιμα και βάναυσα παραμορφωμένη». Η Εβαντζελίστα υπέβαλε μήνυση τον περασμένο Σεπτέμβριο εναντίον της Zeltiq Aesthetics Inc., μητρικής εταιρείας του CoolSculpting, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να εργαστεί από τότε που υποβλήθηκε σε επτά συνεδρίες CoolSculpting σε ιατρείο δερματολόγου από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

«Μου άρεσε να είμαι στην πασαρέλα. Τώρα τρέμω μην συναντήσω κάποιον γνωστό», λέει στο περιοδικό, με δάκρυα στα μάτια. «Δεν μπορώ να ζω πλέον έτσι, κρυμμένη στη ντροπή. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο τον πόνο. Θέλω επιτέλους να μιλήσω».

Μέσα σε τρεις μήνες μετά τις θεραπείες της, άρχισε να παρατηρεί εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και την περιοχή του σουτιέν. Οι ίδιες περιοχές που ήθελε να συρρικνωθούν, άρχισαν ξαφνικά να αυξάνονται, να σκληραίνουν και μετά μούδιασαν. «Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, νομίζοντας ότι κάνω κάτι λάθος», λέει η Εβαντζελίστα, οπότε άρχισε να κάνει δίαιτα και να ασκείται περισσότερο. «Έφτασα σε σημείο που δεν έτρωγα καθόλου. Νόμιζα ότι τρελαίνομαι».

Τελικά, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της. «Του έβγαλα τη ρόμπα μου», θυμάται. "Δεν έχω φάει, πεινάω. Τι κάνω λάθος;", είπα. «Όταν της διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία λίπους (PAH), μου λέει, «Τι στο διάολο είναι αυτό;» Και μου είπε ότι δεν θα κάνω δίαιτα και καμία άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει».

Η παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού είναι μια σπάνια παρενέργεια που επηρεάζει λιγότερο από το 1% των ασθενών του CoolSculpting, όπου η διαδικασία κρυολιπόλυσης προκαλεί διόγκωση αντί συρρίκνωση των περιοχών που έχει εφαρμοστεί. Σε δήλωση στο People, εκπρόσωπος της CoolSculpting είπε ότι η διαδικασία «έχει μελετηθεί καλά με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πάνω από 11 εκατομμύρια θεραπείες παγκοσμίως».

Τώρα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ινστιτούτο που της προκάλεσε την παραμόρφωση. Μάλιστα, έκανε δύο διορθωτικές επεμβάσεις που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. «Δεν κοιτάζομαι πια στον καθρέφτη. Το είδωλό μου δεν μοιάζει πια με εμένα», εξομολογείται.

«Ελπίζω να μπορέσω να απαλλαγώ από τη ντροπή και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα», τόνισε. «Αυτός είναι ο στόχος μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.