Oι Έλληνες influencers που βρίσκονται στην κορυφή του Instagram
Η Ιωάννα Τούνη.
Πηγή: Instagram / j.touni
GOSSIP

Oι Έλληνες influencers που βρίσκονται στην κορυφή του Instagram

Ορισμένοι χρήστες τoυ Instagram έχουν καταφέρει να διαχειριστούν τα social media με τέτοιο τρόπο που προσφέρουν ενδιαφέρον περιεχόμενο - Ποιοι είναι οι πέντε Έλληνες influencers που έχουν μεγάλη επιρροή στο κοινό.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει μία νέα οικονομία στη διαφήμιση και το εμπορικό Επιχειρείν και το Instagram, αναμφισβήτητα, είναι ένα από τα πιο ισχυρά social media, με αρκετούς influencers να βγάζουν πολλά χρήματα μέσω αυτού.

Στη χώρα μας δεν είναι λίγοι εκείνοι οι influencers που ξεπερνούν τους 700.000 followers, ενώ κάποιοι καταφέρνουν και αγγίζουν το 1 εκατομμύριο. Οι επαγγελματίες influencers των οποίων η επίδραση και η αναγνωρισιμότητά τους στο κοινό είναι αδιαμφισβήτητη.

Η ιδιότητα του «influencer» ξεκίνησε από το εξωτερικό, κυρίως τις ΗΠΑ, και έχει φτάσει για τα καλά και στην Ελλάδα. Συνήθως ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται από ανθρώπους που έχουν τη «δύναμη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παρακινήσουν κόσμο να κάνει αγορές ή να στείλουν ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα.

Η Θεσσαλονικιά Ιωάννα Τούνη

Η influencer και επιχειρηματίας Ιωάννα Τούνη σαρώνει στα social media αφού όλες οι αναρτήσεις της συγκεντρώνουν χιλιάδες likes και σχόλια. Ο λογαριασμός της Ιωάννας Τούνη αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους στο Instagram με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Η Θεσσαλονικιά influencer συστήθηκε στο κοινό της μέσα από το παιχνίδι «My Style Rocks».

Η ίδια έχει γεννηθεί στις 10 Αυγούστου το 1993 και είναι Λέων στο ζώδιο. Παρά το γεγονός ότι ζει στη συμπρωτεύουσα, γεννήθηκε στη Ρόδο. Η μητέρα της κατάγεται από τις Σέρρες και ο πατέρας της από τα Γιάννενα. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον τομέα αυτό. Σε αρκετά νεαρή ηλικία με την κολλητή της φίλη, Στέλλα Πάσσαρη, άνοιξαν μια εταιρεία ένδυσης στη Θεσσαλονίκη.

Η νεαρή επιχειρηματίας και influencer, φαίνεται πως χρησιμοποιεί καθημερινά και για αρκετές ώρες τα social media της τόσο για διαφημιστικούς λόγους όσο και για κοινωνικούς. Αυτή την περίοδο διανύει μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της καθώς σε λίγο καιρό θα κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της.

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης με τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης θεωρείται ο πιο δυνατός influencer στο ελληνικό Instagram καθώς διαθέτει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Ο γνωστός influencer έφτασε στην κορυφή των social media μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το 2018 ξεκίνησε να ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube βίντεο με τις εκπομπές του «Δημόσια Κατακραυγή» και «Ιδιωτική Κατακραυγή». Όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποια αστεία του δεν άρεσαν και έτυχαν αρνητικής κριτικής. Ωστόσο τα βίντεο του Αλέξανδρου «χτυπούσαν» πολλά χιλιάδες views, με το κοινό, στη μεγάλη πλειονότητά του, να εκδηλώνει τον θαυμασμό του. Η επιτυχία του καναλιού του έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν άρχισε να κάνει συνεντεύξεις με διάσημους μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τη σκυτάλη πήρε το Instagram, όπου κι εκεί το προφίλ του είναι γεμάτο με χιουμοριστικά βίντεο, τα οποία ανέβασαν τις μετοχές του, αυξάνοντας θεαματικά και τους ακόλουθούς του. Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα giveaways και ο αριθμός των followers του ανέβηκε ακόμη πιο πολύ, με αποτέλεσμα να φτάσει να έχει ένα από τα πιο δυνατά Ιnstagram προφίλ στην Ελλάδα. Ο ίδιος μάλιστα έχει κάνει τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στο Instagram μέχρι σήμερα αφού ανάμεσα στα giveaways περιλαμβάνονται σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανές.

Γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1992 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Μάρκετινγκ στο IST College, απʼ όπου αποφοίτησε το 2014, ενώ από το 2011 έως το 2019 εργαζόταν ως πωλητής σε κατάστημα ρούχων.

Η μαμά του Instagram

Η Φιλιώ Τσινόγλου ή κοινώς γνωστή ως Filio Lou, κατάγεται από Γιαννιτσά και ζει στην πόλη του Βόλου τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Οικονόμου και έχουν δύο παιδιά. Η ίδια έχει σπουδάσει διαιτολογία, έχει ασχοληθεί με τo personal training και έχει δικό της γυμναστήριο στο Βόλο.

Η Βολιώτισσα Φιλιώ διατηρεί δικό της κανάλι στο YouTube ενώ το προφίλ της στο Instagram αριθμεί πάνω από 325 χιλιάδες ακόλουθους. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες γυναίκες στο Instagram καθώς μεταξύ άλλων μοιράζεται tips και ιδέες με μαμάδες ενώ παράλληλα δεν διαστάζει να κοινοποιεί στιγμές από την καθημερινότητα της με δύο παιδιά.

Η πολυσυζητημένη περσόνα Soula Glamorous που τα ξέρει όλα

Η Soula Glamorous, η διάσημη διαδικτυακή περσόνα που κρατάει την ταυτότητα της κρυφή και κανείς δε γνωρίζει αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα, αλλά και με τι ασχολείται στη πραγματική ζωή της διαθέτει 419 χιλιάδες ακόλουθους.

Ο λογαριασμός μετράει χιλιάδες θαυμαστές στα social media, εκφράζει την άποψή της για τα πάντα και κάνει αποκαλύψεις που «καίνε». Η διάσημη διαδικτυακή περσόνα κρατάει την ταυτότητα της κρυφή σαν επτασφράγιστο μυστικό και ίσως αυτό να είναι και το μυστικό που την κάνει να ξεχωρίζει, να αγαπιέται από τους followers της και να γίνεται viral με κάθε της ανάρτηση.

Το ζεύγος Τανιμανίδη - Μπόμπα

Από τα ζευγάρια που αξιοποιούν επικερδώς τη δραστηριότητά τους στα social media φιγουράρει ο Σάκης Τανιμανίδης με την Χριστίνα Μπόμπα. Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τα social media ενώ συνηθίζουν να δημοσιεύουν στιγμές από τα μοναδικά ταξίδια που κάνουν αλλά και από την προσωπική τους ζωή με τις δίδυμες κόρες τους.

Η Χριστίνα Μπόμπα γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1988 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Λαμία, από όπου κατάγονται οι γονείς της. Έχει μια μικρότερη αδερφή, την Ελίνα με την οποία μοιάζουν πολύ. Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι @chrismpo και έχει περισσότερους από 740.000 followers. Σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Για δύο χρόνια συνέχισε την έρευνα και έγινε υποψήφια διδάκτορας. Ως φοιτήτρια, έκανε αρκετά διαφημιστικά προκειμένου να βγάζει κάποια επιπλέον χρήματα. Αμέσως μετά τις σπουδές της ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα Marketing πολυεθνικής εταιρείας. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια και σύμβουλος πληροφορικής. Διαθέτει και ένα μπεργκεράδικο στο Παγκράτι με υγιεινές συνταγές.

Η γνωριμία της με τον Σάκη Τανιμανίδη έγινε στα γραφεία της πολυεθνικής που εργαζόταν εκείνη το 2015 και τρία χρόνια αργότερα το ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε να επισφραγίσει τον έρωτά του με έναν ρομαντικό γάμο.

Ο Σάκης Τανιμανίδης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή της Καλαμαριάς. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την κολύμβηση, το τένις και το μπάσκετ ενώ μετά το σχολείο, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας αργότερα με δίπλωμα Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού. Επίσης, παράλληλα με τις σπουδές του έκανε και κάποιες μικροδουλειές για να καλύπτει τα προσωπικά του έξοδα.

Σε ηλικία 28 ετών, εγκαταστάθηκε για δύο χρόνια στη Βοστώνη των ΗΠΑ ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρηματικότητα, στο κολλέγιο Μπάμπσον. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, φοίτησε και για ένα εξάμηνο στο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων (Instituto de Empresa) στη Μαδρίτη. Ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση, το 2001, αφού σε ηλικία είκοσι ετών, ανέλαβε μέρος της παρουσίασης της εκπομπής «Αστέρια και λάβαρα» στο κανάλι TV 100 της Θεσσαλονίκης. Εκεί έμεινε μέχρι το 2005, όπου και αποφάσισε να παραιτηθεί και να συνεχίσει τις σπουδές του.

Το 2011, επέστρεψε σε τηλεοπτικά μέσα από την ΕΡΤ3, με την ταξιδιωτική εκπομπή «World Party», την οποία παρουσίαζε από κοινού με το Γιώργο Μαυρίδη. Η ιδέα αυτής της εκπομπής προέκυψε από τον ίδιο, αφού μετά την επιστροφή του από την Αμερική, ήθελε να δημιουργήσει μια ψυχαγωγική εκπομπή όπου θα ταξιδεύει με τους φίλους του.

Λόγω της επιτυχίας του «World Party», από το 2014 μέχρι το 2016, προβλήθηκε από το κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας ALPHA και έτσι άρχισε να γίνεται γνωστός στο κοινό.

Το 2015 ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα ξεκίνησαν την σχέση τους. Παντρεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου 2018 στη Σίφνο με κουμπάρους τη Μαρίνα Βερνίκου και τον Μίλτο Καμπουρίδη. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2020, η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσαν ότι περιμένουν δίδυμα κορίτσια.

Σχετικές ειδήσεις

Ιωάννα Τούνη: Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει στην εγκυμοσύνη της

Ιωάννα Τούνη: «Θα μπορώ να συνδυάσω μωρό και δουλειά μαζί»

Τούνη: Tην «έκραξαν» επειδή πήγε στα μπουζούκια - Η απάντησή της

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ