ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγει η περιβόητη θυρίδα στη Χίο

Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγει η περιβόητη θυρίδα στη Χίο

Κιβωτός του Κόσμου: Συνεχίζεται η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για πιθανά αδικήματα. Στο στόχαστρο ο πατέρας Αντώνιος και άλλα δέκα πρόσωπα. Η θυρίδα στη Χίο θα δώσει απαντήσεις.

Διαρκείς είναι οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, την ώρα που η οικονομική έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος συνεχίζεται. Η οικονομική αστυνομία ερευνά τον πατέρα Αντώνιο και άλλα 10 πρόσωπα για τέσσερα πιθανά κακουργήματα, σε βάθος πενταετίας. Αρκετές απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από το άνοιγμα της θυρίδας στη Χίο, η οποία ανήκει στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου.

«Ο γιος μου έσωσε τόσες ψυχές και τώρα τον «σταυρώνουν» σαν τον Χριστό», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του πατέρα Αντώνιου, μιλώντας στην εκπομπή «T-Live» του Alpha για τις εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου. Η ίδια, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι γνώριζε την ύπαρξη τραπεζικής θυρίδας στο όνομά της, όμως, δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενό της. Επιπλέον, για τις 60.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό στο όνομά της, υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά είχαν μπει εκεί για τα παιδιά.

«Το ήξερα ότι έχω θυρίδα στην τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η θυρίδα δεν θυμάμαι τι έχει… έχει κάτι…». Όσο για τις 60.000 ευρώ, επισήμανε: «Αυτά τα είχαμε πάει για τα παιδιά, ρωτήστε τον πάτερ. Το ήξερα ότι αυτά τα λεφτά ήταν στο όνομά μου, το ήξερα… Του μπαμπά… Του άντρα μου… Τα είχαμε πάρει και τα μοιράσαμε στα παιδιά μας…»

Κιβωτός του Κόσμου: Τα δύο «στρατόπεδα»

Παράλληλα, σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί οι πρώην φιλοξενούμενοι αλλά και οι εθελοντές της Κιβωτού του Κόσμου, μπροστά στην καταιγίδα αποκαλύψεων. Οι μεν αναφέρουν ότι υπήρχαν πάρα πολλές τιμωρίες, προτάσσοντας την απομόνωση, ενώ η αντίθετη πλευρά αναφέρει πως δεν υπήρχε απομόνωση στις δομές και πως πολλά από όσα ισχυρίζονται πρώην τρόφιμοι είναι ψέματα. Συγκλονιστική, ωστόσο, ήταν η μαρτυρία πρώην τρόφιμου ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «είναι καλύτερα να είμαι στη φυλακή, παρά στη δομή».

Επιπλέον, το φως της δημοσιότητας είδαν νέα βίντεο με παιδική εργασία, όπου παιδιά δούλευαν στα χωράφια ή ως εκδορείς ζώων. Παράλληλα, εντύπωση προκάλεσε και μια νέα «αγιογραφία» του πατέρα Αντώνιου η οποία μάλιστα υπήρχε και στην επίσημη σελίδα της Κιβωτού του Κόσμου στο Facebook. Στον αντίποδα, στα social media υπάρχουν υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου που είναι ιδιαίτερα ένθερμοι, όπως ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου που εμφανίστηκε λάβρος κατά όσων καταγγέλλουν τον πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.