GOSSIP

«Συλλέκτρια» βραβείων η Τζόντι Φόστερ

«Συλλέκτρια» βραβείων η Τζόντι Φόστερ

Με ένα ακόμη βραβείο, αυτή τη φορά για το σύνολο του έργου της, θα τιμηθεί η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ, κατά τη διάρκεια της τελετής των Χρυσών Σφαιρών τον Ιανουάριο.

Η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που διοργανώνει κάθε χρόνο τις Χρυσές Σφαίρες, ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν το βραβείο «Σεσίλ ΝτεΜιλ για το 2013» έχουν παραλάβει οι Λουσίλ Μπολ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Αλ Πατσίνο, Μόργκαν Φρίμαν και Τζούντι Γκάρλαντ.

Η 49χρονη Φόστερ ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας διαφημίσεις σε ηλικία τριών ετών και έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία του 1976 «Ο Ταξιτζής».

Έκτοτε εμφανίστηκε σε περισσότερες από 40 ταινίες, κερδίζοντας δύο Όσκαρ, το ένα για την ταινία «Η Κατηγορούμενη», στην οποία υποδύθηκε ένα θύμα βιασμού, και «Η Σιωπή των Αμνών» όπου υποδύθηκε την πράκτορα του FBI.

Το βραβείο θα της απονεμηθεί κατά την τελετή των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς στις 13 Ιανουαρίου, όπου η HFPA θα ανακοινώσει επίσης τις υποψηφιότητες για τις καλύτερες ερμηνείες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση το 2012.