GOSSIP

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: «Πάσχω από μανιοκατάθλιψη»!

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: «Πάσχω από μανιοκατάθλιψη»!

Είναι ένα από τα πιο λαμπερά ονόματα του Χόλιγουντ και -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- η ζωή της θύμιζε παραμύθι. Κι όμως, η περιζήτητη άλλοτε Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, με το τεράστιο κασέ και τις πάμπολλες προτάσεις για ταινίες και συνεργασίες, τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε σκληρά...

Το πρώτο μεγάλο χτύπημα ήρθε με τη νόσο του συζύγου της. Ο Μάικλ Ντάγκλας έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, την οποία και κέρδισε, η πορεία όμως μέχρι εκεί ήταν δύσκολη και επώδυνη.

Και ενώ όλοι πίστευαν ότι, μετά από αυτήν την περιπέτεια, το χαμόγελο θα επέστρεφε στο υπέροχο πρόσωπο της ηθοποιού, εκείνη κατέβασε το βλέμμα και αποκάλυψε σε όλους ότι υποφέρει από διπολική διαταραχή, για την οποία και νοσηλεύτηκε κάποια περίοδο σε ειδική κλινική.

Η 43χρονη Ουαλή ηθοποιός έχει πλέον αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν γυρίζει ταινίες, με εξαίρεση το «Rock of Ages» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Επόμενο είναι, λοιπόν, κάθε συνέντευξη που παραχωρεί να προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μίλησε στο περιοδικό InStyle (τεύχος Δεκεμβρίου) για την περιπέτειά της, αλλά και για την οικογένεια που δημιούργησε στο πλευρό του Μάικλ Ντάγκλας.

«Δεν είναι εύκολο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να μιλάει για προσωπικά ζητήματα, αλλά νομίζω ότι με το να παραδεχτώ δημόσια ότι υποφέρω από διπολική διαταραχή θα βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι μία κατάσταση που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Θέλω να βοηθήσω ώστε να μην υπάρχει κανένα στίγμα στους μανιοκαταθλιπτικούς και να προσπαθήσω να πείσω όσους υποφέρουν να ζητήσουν βοήθεια», είπε μεταξύ άλλων.

Η Τζόουνς υποστήριξε ότι η φυσική άσκηση τη βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά κυρίως αυτό που τη βγάζει από το τέλμα είναι τα παιδιά της, ηλικίας 12 και 9 ετών.