Η Lady Gaga αγόρασε την... γκαρνταρόμπα του Michael Jackson

Η Lady Gaga αγόρασε την... γκαρνταρόμπα του Michael Jackson

Η Lady Gaga αγόρασε 55 προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον «βασιλιά» της ποπ Michael Jackson, στη διάρκεια δημοπρασίας που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, και η οποία συγκέντρωσε 5 εκατ. δολάρια, μέρος των οποίων θα διατεθεί σε αγαθοεργίες.

Στη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς, εκποιήθηκαν 465 τεμάχια που συμβαδίζουν με το σύνολο της πορείας του Michael Jackson στη μακρόχρονη σταδιοδρομία του, και περιελάμβαναν κοστούμια και προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποίησε σε συναυλίες και σε βίντεο κλιπ.

Από τα πιο σημαντικά αντικείμενα της δημοπρασίας ήταν το σακάκι της περιοδείας του Jackson BAD, που απέφερε 240.000 δολάρια, ένα λευκό γάντι, που εκποιήθηκε για 192.000 δολάρια και ένα σακάκι Pepsi and Awards, που πωλήθηκε έναντι 68.000 δολαρίων.

Μετά την δημοπρασία, η Lady Gaga ανακοίνωσε στα 51 εκατ. των φίλων της στο Twitter πως «τα 55 κομμάτια που απέκτησα σήμερα θα αρχειοθετηθούν και θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής υπέρ του πνεύματος και της αγάπης προς τον Μάικλ Τζάκσον, του θάρρους και των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο».

Η συλλογή από κοστούμια, που είναι δημιουργίες των σχεδιαστών από το Λος Άντζελες Ντένις Τόμκινς και Μάικλ Μπους και είχαν χαρισθεί ξανά στους ίδιους από τον Michael Jackson, είχαν πρωτύτερα περιοδεύσει φέτος στα πλαίσια μίας έκθεσης σε πολλά μέρη της Νοτίου Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Η δημοπρασία ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη μεταξύ ενός και δύο εκατ. δολαρίων, και ένα τμήμα από τα έσοδά της θα διατεθούν για αγαθοεργίες στο ίδρυμα παροχής σκύλων-οδηγών/βοηθών Guide Dogs of America και τον ίδρυμα ανιάτων Nathan Adelson Hospice στο Λας Βέγκας.