«Τέτοιον χειμώνα έχουμε να ζήσουμε από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο»

«Τέτοιον χειμώνα έχουμε να ζήσουμε από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο»

Ο Θάνος Μικρούτσικος σχεδόν σε κάθε του συνέντευξή αναφέρεται στην Ελλάδα και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.

Δείτε τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Εγώ».

«Είτε είσαι δεξιός είτε είσαι αριστερός, βιώνεις με ένταση μία αυξανόμενη βαρβαρότητα από το 2010. Έχω την αίσθηση, ότι τούτος ο χειμώνας θα πρέπει να είναι ο χειρότερος μετά από το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Όταν οι άνεργοι είναι 30% σημαίνει ότι μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, 200.000 παιδιά θα ξυπνήσουν αύριο χωρίς γάλα. Όλα είναι υπό κατάρρευση.

Η μεσαία τάξη διαλύεται. Πώς να είμαι αισιόδοξος εφόσον συνεχίζεται με την κυβέρνηση των τριών, αυτό που ξεκίνησε, πρώτα με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και έπειτα του Λουκά Παπαδήμου;» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης και κατέληξε:

«Δε μπαίνω ειλικρινά στο δίλλημα που βάζουν μερικά κανάλια "Τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση;"Θέλω να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Το 2022, δώδεκα χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου οι Έλληνες στην πλειονότητά τους θα ζουν από τριακόσια έως χίλια ευρώ το μήνα.

Θα είμαστε μια φτωχή χώρα. Επίσης οι διάφοροι μεγαλόσχημοι επενδυτές από το εξωτερικό θα έχουν αγοράσει και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό εθνικό πλούτο με 15% της αξίας του. Θα έχει ξεπουληθεί. Αυτό είναι το μεγάλο πλάνο. Πώς να είμαι αισιόδοξος ή ευτυχής; Πιστεύω ότι πρέπει απαλλαγούμε από το μνημόνιο».