GOSSIP

Το βιβλίο μιας πρώην ερωμένης για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Το βιβλίο μιας πρώην ερωμένης για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Το δικό της «λιθαράκι» στην ταπείνωση του Ντομινίκ Στρος Καν έρχεται να βάλει η πρώην ερωμένη του Μαρσέλα Λακούμπ, με την οποία είχε μια σχέση επτά μηνών, στη διάρκεια του 2012.

Η Γαλλίδα δικηγόρος μετά τον χωρισμό της με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, αποφάσισε να αποκτήσει δόξα και χρήματα γράφοντας ένα βιβλίο με τίτλο «Belle et Bête», που μεταφράζεται «Η ωραία και το τέρας», αλλά και «Η έξυπνη και ο βλάκας».

Το βιβλίο κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά μια πρόγευση έδωσε το γαλλικό περιοδικό «Le Nouvel Observateur».

«Καλλιτέχνης των υπονόμων, ποιητής του εξευτελισμού και της βρωμιάς» είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει η Λακούμπ. Τον περιγράφει αναίσθητο, εγωιστή, εθισμένο στο σεξ. «Είχες μια μακριά λίστα σεξουαλικών κατακτήσεων… με τις πιο πρόστυχες και άσχημες γυναίκες», γράφει σε στυλ ανοιχτής επιστολής στον πρώην εραστή της. «Έχει ένα από τα αυθεντικά και υπέροχα γνωρίσματα ενός πραγματικού γουρουνιού, μια μορφή γενναιοδωρίας προς τις γυναίκες που είναι έτοιμες να του δοθούν».

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό, η Λακούμπ εξηγεί την έννοια του «γουρουνιού», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του «χωρίς αναστολές ομαδικού σεξ». «Το ομαδικό σεξ είναι το ιδανικό του γουρουνιού. Ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει, την ώρα που το θέλει. Το ομαδικό σεξ δίνει την υπόσχεση ότι η πράξη δεν είναι μόνο μεταξύ δύο ατόμων, αλλά για τον καθένα», δηλώνει.

«Και ενώ πάντα με εντυπωσίαζε ο συντηρητικός τύπος του DSK, αυτός ο σεξουαλικός κομμουνισμός που ενέπνεε, σαν γουρούνι, με εξίταρε απόλυτα», προσθέτει.

Πάντως παραδέχεται ότι στο βιβλίο της δεν είναι όλα όσα γράφονται αληθινά: «Τα στάδια της σχέσης και ό,τι έχει ειπωθεί είναι όλα αλήθεια. Για τις σεξουαλικές σκηνές όμως, ήμουν υποχρεωμένη να σκάψω στα βασίλεια της φαντασίας». Αυτό το δικαιολογεί λέγοντας πως αν περιέγραφε κάποιες σκηνές όπως πραγματικά έγιναν, θα φαίνονταν πολύ χυδαίες, ταπεινωτικές ή κοινές.

Ως προς τα αρχικά της κίνητρα για να κάνει σχέση με τον Στρος Καν σε μια περίοδο που ο γαλλικός Τύπος τον χτυπούσε αμείλικτα για την εμπλοκή του στο δίκτυο μαστροπείας του ξενοδοχείου Κάρλτον, η δικηγόρος παραδέχεται ότι δεν ήταν και τόσο ανιδιοτελή.

«Πρώτον, ήθελα να γράψω ένα βιβλίο… σαν ένα είδος ρεπορτάζ. Και για να γνωρίσεις πραγματικά κάποιον, πρέπει να τον αγαπήσεις. Ο δεύτερος λόγος ήταν πως είδα τον εαυτό μου σαν αγία, που ήθελε να τον σώσει. Νιώθω χρέος μου να σώζω ανθρώπους που μισιούνται και περιφρονούνται. Ο Στρος Καν ήταν το ιδανικό πρόσωπο. Και για να σώσεις κάποιον πρέπει να τον αγαπήσεις».

Ο τρίτος λόγος ήταν πως είχε κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας και αποφάσισε ένα είδος αυτοτιμωρίας, κάνοντας σχέση με έναν «εγωιστή, αναίσθητο άνθρωπο, που πλήγωσε τόσο κόσμο».

«Τον χρησιμοποίησα, όσο με χρησιμοποίησε», καταλήγει η Λακούμπ.

Η αντίδραση του DSK

Ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν καλωσόρισε την είδηση της έκδοσης του βιβλίου. Σε επιστολή του προς τον διευθυντή του «Nouvel Observateur» δηλώνει «βαθιά αηδιασμένος».

«Αηδιασμένος από μια γυναίκα που παραδέχεται ότι αποπλάνησε έναν άνδρα, με μόνο σκοπό να γράψει βιβλίο, ότι προσποιήθηκε την ερωτευμένη για οικονομικό όφελος, ότι πουλάει την ιστορία της μέσω του περιοδικού που πάντα επέκρινε», αναφέρει.

«Όμως, πιο πολύ είμαι αηδιασμένος με τον Nouvel Observateur, ένα έντυπο που προφανώς ανησυχεί για την πτώση της αναγνωσιμότητάς του. Τώρα καταλαβαίνω γιατί. Το μεγαλύτερο περιοδικό της αριστερής σκέψης στη Γαλλία, αμαυρώθηκε με αυτή την εμετική ιστορία».

Η επιστολή καταλήγει λέγοντας ότι οι δικηγόροι του θα πολεμήσουν με όλα τα ένδικα μέσα αυτό το «βδέλυγμα».

Διαβάστε επίσης:

Με την πλάτη στον τοίχο ο Στρος Καν για την υπόθεση Κάρλτον

Ο Στρος-Καν πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ την καμαριέρα