GOSSIP

PHOTOS: Οι θρύλοι του Χόλιγουντ ξαναζωντανεύουν

PHOTOS: Οι θρύλοι του Χόλιγουντ ξαναζωντανεύουν

Ο Βρετανός φωτογράφος Terry O Neill μας ξανασυστήνει γνωστούς σταρ του Χόλιγουντ μέσα από τις φωτογραφίες που ανέσυρε από το ...σεντούκι του.


Η Όντρει Χέρμπορν να χαλαρώνει στην πισίνα της, ο Ροντ Στιούαρτ να φωτογραφίζεται με δύο άλογα, η Τζόαν Κόλινς στα ...νιάτα της και πολλοί άλλοι.
Η συλλογή των σπάνιων φωτογραφιών του Terry O Neill εκτίθενται στην Little Black Gallery στο Τσέλσι μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Joan-Collins


Αυτό που είναι άξιο απορίας, είναι πώς κατάφερε ο Terry O'Neill, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε ταπεινά την καριέρα του ως μέλος του φωτογραφικού τμήματος στο αεροδρόμιο του Heathrow, να γίνει ο φωτογράφος των διασήμων στο μεταπολεμικό Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα ξεκίνησαν με μια τυχαία συνάντηση με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Rab Μπάτλερ, τον οποίο ο O'Neill απαθανάτισε καθώς μισοκοιμόταν, ενώ περίμενε την πτήση του. Η φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και ο O'Neill μετακόμισε στην Fleet Street, όπου ως μέλος της Daily Sketch φωτογράφιζε τους πάντες, από τον Laurence Olivier μέχρι τους Rolling Stones.

Elizabeth-Taylor-Richard-Burton


Από την Βασίλισσα και τον Winston Churchill μέχρι τους The Beatles, όλοι φωτογραφήθηκαν από τον Βρετανό καλλιτέχνη, αλλά ήταν το Hollywood που τον έκανε γνωστό για τα πορτρέτα του. «Ξαφνικά με καλούσαν στα κινηματογραφικά γυρίσματα των πιο όμορφων γυναικών του πλανήτη, από την Bardot μέχρι την Elizabeth Taylor» θυμόταν σε ένα memoir που γράφτηκε για την ιστοσελίδα του. «Οι ροκ σταρ και οι μουσικοί με άφηναν να βρίσκομαι στα παρασκήνια, όταν δεν επιτρεπόταν καθόλου» είχε πει, ενώ αργότερα θα παντρευόταν ένα από τα φωτογραφικά θέματά του, την Faye Dunaway.