GOSSIP

Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι με τεράστια καρδιά

Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι με τεράστια καρδιά

Όταν ήταν μόλις επτά χρονών, η Brook Thomas αγόραζε με τα χρήματα του κολατσιού της, φαγητό για τους συμμαθητές της που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Δύο χρόνια μετά, το 2012, η οικογένειά της ίδρυσε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος μέχρι τώρα έχει προσφέρει 200.000 γεύματα σε μαθητές της περιοχής Τάμπα της Καλιφόρνια, όπου η Brook μεγαλώνει.

Σήμερα η Brook είναι 11 χρονών και μεταξύ του σχολείου και των χόμπι της, περνά αρκετές ημέρες της εβδομάδας στο ίδρυμα, πακετάροντας τα γεύματα αγάπης που η ίδια εμπνεύστηκε.

Κάθε εβδομάδα, χάρη στη Brook, εθελοντές του ιδρύματος πακετάρουν περίπου 1.000 σχολικές τσάντες με αρκετό φαγητό για να τραφούν μαθητές που έχουν ανάγκη από 19 σχολεία της περιοχής, ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Τα χρήματα για να γεμίσουν αυτές οι τσάντες προέρχονται από δωρεές που κάνουν τοπικές εταιρίες και οι αγορές –χάρη στη δράση του ιδρύματος- γίνονται με χαμηλότερες τιμές από τις κανονικές.

«Είναι η μαθήτρια στην οποία θα στραφούν όσοι μαθητές χρειάζονται κάτι», τονίζει η δασκάλα της στην αμερικανική ιστοσελίδα people.com. «Μακάρι να είχα κι άλλους μαθητές σαν την Μπρουκ, που βλέπουν τη ζωή όπως αυτή», προσθέτει.