Ζαν Πολ Γκοτιέ: «Η Αθήνα μου που αγαπώ»

Ο ελληνολάτρης Ζαν Πολ Γκοτιέ «συστήνει» για προορισμό Σαββατοκύριακου την Αθήνα...

Ο ελληνολάτρης Ζαν Πολ Γκοτιέ «συστήνει» για προορισμό Σαββατοκύριακου την Αθήνα! Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, μέσα από τις σελίδες του γαλλικού περιοδικού «Gala» και με τίτλο «Η Αθήνα μου που αγαπώ», παρουσιάζει όλα αυτά που θα πρέπει να κάνει όποιος επισκεφτεί την πρωτεύουσά μας. «Η ελληνική πρωτεύουσα με εμπνέει. Εκτιμώ την ενέργειά της, τη ζεστασιά των ανθρώπων της, τη γαστρονομία της και τον συνδυασμό του ανατολίτικου με το δυτικό στοιχείο» αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του δημοσιεύματος. Κυρίαρχη θέση σε αυτό έχει η φωτογραφία ευζώνων που ανεβαίνουν στην Ακρόπολη. «Οι παραδοσιακές ελληνικές στολές είναι μια ανεξάντλητη πηγής έμπνευσης» σχολιάζει στη λεζάντα της φωτογραφίας.
Αποκαλύπτει δε ότι πέρυσι προκάλεσε έκπληξη στους Αθηναίους εμφανιζόμενος στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου φορώντας ο ίδιος φουστανέλα.

Όσο για την περιήγηση στην πόλη, αναφέρει ως αγαπημένες περιοχές της Αθήνας που λατρεύει το κομψό Κολωνάκι, την παραδοσιακή Πλάκα και το βασίλειο των νυχτόβιων, το Γκάζι. Περιγράφει το θέαμα στην Πλατεία Συντάγματος, σε μεγάλο ξενοδοχείο της οποίας καταλύει κάθε φορά, αλλά και την επιβλητική παρουσία του Παρθενώνα.

Και ξεκινάει η βόλτα του στην πόλη με αφετηρία το Κολωνάκι και το μουσείο Μπενάκη. «Λατρεύω να παρακολουθώ τη ζωή και να φαντάζομαι τις προσωπικότητες που κρύβονται πίσω από τα γυαλιά ηλίου των κατάφορτων με σινιέ τσάντες κομψών γυναικών: η Μελίνα Μερκούρη, η Μαρία Κάλλας, η Ειρήνη Παππά...» αποκαλύπτει για τις βόλτες του στο Κολωνάκι, ενώ για φαγητό προτείνει το εστιατόριο της «φίλης» του Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. «Τρελαίνομαι για την κουζίνα του Αιγαίου» εξηγεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Gossip-tv.gr