Άστραψαν τα φλας: Γιατί η Μαντόνα έγραψε στην πλάτη της «Ευτέρπη»; (vid)

Άστραψαν τα φλας: Γιατί η Μαντόνα έγραψε στην πλάτη της «Ευτέρπη»; (vid)

Newsroom Newsroom

Η ιδιαίτερη εμφάνιση της βασίλισσας της ποπ!

Η Μαντόνα αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς στα βραβεία Billboard και η βασίλισσα της ποπ έκανε μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση και μάλιστα με άρωμα... Ελλάδας.

Γυρνώντας την πλάτη της στους φωτογράφους, η Μαντόνα έδειξε το ιδιαίτερο σακάκι που φορούσε. Στο πίσω μέρος του έγραφε στα ελληνικά «Ευτέρπη» με κεφαλαία γράμματα. Η επιλογή φυσικά και δεν είναι τυχαία, καθώς η Ευτέρπη ήταν η μούσα της μουσικής.

Η Ευτέρπη στην ελληνική μυθολογία ήταν μία από τις Μούσες, τις κόρες της Μνημοσύνης, με πατέρα τον Δία. Αποκαλούμενη η Δωρήτρια της Ευχαρίστησης, όταν αργότερα οι ποιητές όρισαν ρόλους σε κάθε μία από τις Μούσες, αυτή ήταν η μούσα της Μουσικής.

Στους μεταγενέστερους κλασικούς χρόνους ονομάστηκε μούσα της λυρικής ποίησης και απεικονίστηκε κρατώντας έναν αυλό. Κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτή εφηύρε τον αυλό ή διπλό φλάουτο, αν και οι περισσότεροι μυθογράφοι αποδίδουν στον Μαρσύα την εφεύρεσή του.

Ο ποτάμιος θεός Στρυμόνας κατέστησε έγκυο την Ευτέρπη. Ο γιος της Ρήσος ηγήθηκε ομάδας Θρακών και σκοτώθηκε από τον Διομήδη στην Τροία, σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου.

Δείτε το βίντεο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved