GOSSIP

Άστραψαν τα φλας: Γιατί η Μαντόνα έγραψε στην πλάτη της «Ευτέρπη»; (vid)

Άστραψαν τα φλας: Γιατί η Μαντόνα έγραψε στην πλάτη της «Ευτέρπη»; (vid)

Η ιδιαίτερη εμφάνιση της βασίλισσας της ποπ!

Η Μαντόνα αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς στα βραβεία Billboard και η βασίλισσα της ποπ έκανε μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση και μάλιστα με άρωμα... Ελλάδας.

Γυρνώντας την πλάτη της στους φωτογράφους, η Μαντόνα έδειξε το ιδιαίτερο σακάκι που φορούσε. Στο πίσω μέρος του έγραφε στα ελληνικά «Ευτέρπη» με κεφαλαία γράμματα. Η επιλογή φυσικά και δεν είναι τυχαία, καθώς η Ευτέρπη ήταν η μούσα της μουσικής.

Η Ευτέρπη στην ελληνική μυθολογία ήταν μία από τις Μούσες, τις κόρες της Μνημοσύνης, με πατέρα τον Δία. Αποκαλούμενη η Δωρήτρια της Ευχαρίστησης, όταν αργότερα οι ποιητές όρισαν ρόλους σε κάθε μία από τις Μούσες, αυτή ήταν η μούσα της Μουσικής.

Στους μεταγενέστερους κλασικούς χρόνους ονομάστηκε μούσα της λυρικής ποίησης και απεικονίστηκε κρατώντας έναν αυλό. Κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτή εφηύρε τον αυλό ή διπλό φλάουτο, αν και οι περισσότεροι μυθογράφοι αποδίδουν στον Μαρσύα την εφεύρεσή του.

Ο ποτάμιος θεός Στρυμόνας κατέστησε έγκυο την Ευτέρπη. Ο γιος της Ρήσος ηγήθηκε ομάδας Θρακών και σκοτώθηκε από τον Διομήδη στην Τροία, σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις