GOSSIP

Δείτε πόσο πωλείται το κάστρο του πασίγνωστου Ιταλού σχεδιαστή, Φερέ (pics)

Δείτε πόσο πωλείται το κάστρο του πασίγνωστου Ιταλού σχεδιαστή, Φερέ (pics)

Στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης ένα κτίριο 100 τετραγωνικών μέτρων και δύο ιδιωτικές παραλίες.

Ο Τζιανφράνκο Φερέ, γνωστός και ως «αρχιτέκτονας της μόδας» για τις γλυπτές σιλουέτες στις δημιουργίες του, αλλά και επειδή σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου είχε αγοράσει το 2002 ένα νεοκλασικό κάστρο με πάρκο στο Στρέζα, δημοφιλές θέρετρο διακοπών στη λίμνη Ματζιόρε της Ιταλίας.

καστρο 1

Ο Φερέ , που εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Christian Dior κατά τη δεκαετία του '90 (σκάνδαλο της εποχής επειδή δεν ήταν Γάλλος) σχεδίαζε να ανακαινίσει το κάστρο που περιβάλλεται από ιδιωτικό πάρκο έκτασης δύο στρεμμάτων και να το αξιοποιήσει για να φιλοξενεί καλεσμένους του κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας.

Δυστυχώς, ο Φερέ πέθανε ξαφνικά το 2007, σε ηλικία 62 ετών και λίγα χρόνια αργότερα το ακίνητο πωλήθηκε σε μια εταιρεία που σκόπευε επίσης να το ανακαινίσει, αλλά λόγω άλλων project το διέθεσε τελικά προς πώληση νωρίτερα φέτος έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

καστρο 2

Το κάστρο του 19ου αιώνα, το οποίο έχει δύο στρογγυλούς πυργίσκους και ένα τετράγωνο κεντρικό πύργο, εξακολουθεί να χρειάζεται πλήρη αποκατάσταση με σχέδια που ήδη έχουν εγκριθεί από την εποχή που ήταν στην ιδιοκτησία του Τζιανφράνκο Φερέ.

Στο κάστρο υπάρχουν εννέα υπνοδωμάτια, ένα υπόγειο με δύο κάβες, ένας διώροφος ξενώνας δύο υπνοδωματίων και ένας παραδοσιακός κήπος ιταλικού στιλ με σιντριβάνια, αγάλματα και βεράντες. «Το κάστρο ήταν στην ιδιοκτησία του Φερέ για πέντε χρόνια» ανέφερε αντιπρόσωπος της εταιρείας Francesco Papurello Luxury Real Estate που ανέλαβε την πώλησή του.

καστρο 3

«Το είχε αγοράσει με την πρόθεση να το ανακαινίσει και να το μετατρέψει σε ένα châteaux relais για τους καλεσμένους του κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να υλοποιήσει το έργο του».

καστρο 4

Ο Τζιανφράνκο Φερέ ήταν ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές της ιταλικής μόδας τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 και έντυνε μεταξύ πολλών άλλων την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τη Σοφία Λόρεν, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, την Παλόμα Πικάσο κα τη βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια.

Σχετικές ειδήσεις