GOSSIP

Αυτό το τζιν της Μέριλιν Μονρόε βγαίνει σε δημοπρασία! (pics)

Αυτό το τζιν της Μέριλιν Μονρόε βγαίνει σε δημοπρασία! (pics)

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια της συλλογής είναι το τζιν που φορούσε η αξέχαστη σταρστην ταινία «River of No Return» (Ποτάμι χωρίς επιστροφή).

Ρούχα και αντικείμενα που κάποτε ανήκαν σε μερικά από τα πιο θρυλικά ονόματα του κινηματογράφου, της μουσικής και της μόδας και περιλαμβάνονται στην προσωπική συλλογή του Τόμι Χίλφιγκερ (Tommy Hilfiger) δημοπρατούνται από τον οίκο Julien's Auctions, στο Λος Άντζελες. Το JCP Co. μπλε τζιν με το οποίο εμφανίστηκε η ηθοποιός στην ταινία του 1954 αποτιμάται στα 40.000 δολ. Στο γουέστερν «Ποτάμι χωρίς επιστροφή» η Μέριλιν Μονρόε υποδύθηκε την Kay Weston τραγουδίστρια σε σαλούν, η οποία γνώρισε τον πρώην καταζητούμενο Matt Calder (Ρόμπερτ Μίτσαμ) και τον 10χρονο γιο του. Οι τρεις τους ξεκίνησαν μία περιπέτεια καταδίωξης στην Άγρια Δύση και για τον λόγο αυτό η Μονρόε επέλεξε να φορά τζιν.

τζιν

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας είχε στην κατοχή του τρία τζιν της Μονρόε, δύο από τα οποία χάρισε στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς και στη Ναόμι Κάμπελ. Μία μοναδική μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ με τη Λίζα Μινέλι, πωλείται επίσης στη δημοπρασία έναντι 100.000 δολ. Ένα άλλο κομμάτι της συλλογής είναι το δερμάτινο γιλέκο που φορούσε ο Μικ Τζάκερ στην περιοδεία Steel Wheels. Η τιμή του κυμαίνεται στα 2.000 - 4.000 δολ. Ένα ζευγάρι μπότες πλατφόρμες του κιθαρίστα των Kiss, Έις Φρίλι αναμένεται να πωληθούν 600 – 800 δολ.

ΜΙΝΕΛΙ

Επίσης, στη συλλογή περιλαμβάνονται τέσσερα ταρώ prints υπογεγραμμένα από τον Ντέιβιντ Μπόουι που εκτιμάται ότι θα πωληθούν έναντι 7.000 δολ. Μεταξύ άλλων θα δημοπρατηθούν και vintage φορέματα διάσημων σχεδιαστών, La Mendola, Lanvin, Louis Féraud, Oscar De La Renta που ανήκουν στη σύζυγο του Hilfiger, Ντι Οκλέπο. «Ο Tommy Hilfiger διέσχισε τους κόσμους της μόδας, της μουσικής, της τέχνης και της ψυχαγωγίας, όσο κανένας άλλος σχεδιαστής στον κόσμο.

Η συλλογή από ιδιαίτερα και εξαιρετικά προσωπικά κομμάτια αντικατοπτρίζει το κλασικό αμερικανικό στυλ και πνεύμα που ο κόσμος λάτρεψε στο διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα» τόνισε ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών, Ντάρεν Τζούλιεν. Ένα μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στο Autism Speaks Foundation, οργάνωση που βοηθά τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2017 στη Julien's Pop up gallery, στο Λος Άντζελες και live μέσω της ιστοσελίδας του οίκου Juliens’ Auctions.