GOSSIP

Lady Gaga-Τζο Μπάιντεν: «Να μη σηκώνουν χέρι οι άντρες στις γυναίκες»

Lady Gaga-Τζο Μπάιντεν: «Να μη σηκώνουν χέρι οι άντρες στις γυναίκες»

Ένα βίντεο, ενός μόνον λεπτού. Για τη βία που ασκούν οι άντρες στις γυναίκες. Το πόσταρε, πριν λίγες ημέρες, η Lady Gaga στον λογαριασμό της στο Twitter.

Κάθονται, δίπλα - δίπλα, η τραγουδίστρια και ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Αρχίζει να μιλά ο Μπάιντεν. Προσφωνεί τη Lady Gaga «καλή φίλη και σθεναρή υπέρμαχο». Την αποκαλεί «φωνή» όσων έχουν υποστεί βία και λέει ότι θαυμάζει το κουράγιο της. Και καλεί όσους στέκονται μάρτυρες σεξουαλικής βίας να μιλήσουν δημόσια: «Και θέλω να είναι σαφέστατο. Είναι στο χέρι μας, στο χέρι του κάθε ενός από μας να παρέμβουμε - να σταματήσουμε τη βία όταν τη βλέπουμε κι όταν ακούμε για αυτήν. Να παρέμβουμε. Κανένας άντρας δεν έχει δικαίωμα να σηκώσει χέρι σε γυναίκα, για κανέναν λόγο εκτός για αυτοάμυνα».

γκαγκα

Τον λόγο παίρνει η Lady Gaga. Αναφέρεται στην πρόσφατη εμπειρία άσκησης σεξουαλικής βίας εναντίον της. «Αλλά είμαστε εδώ να σας θυμίσουμε ότι είναι σημαντικό να αναζητήσετε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε και να ξέρετε ότι θα είναι παρόντες να σας βοηθήσουν. Θα υπάρξει κάποιος έτοιμος να ακούσει. Γιατί - ξέρετε κάτι; - είναι στο χέρι μας» λέει η τραγουδίστρια του «Million Reasons». Το βίντεο ήταν στο πλαίσιο της καμπάνιας «Είναι Στο Χέρι Μας». Διαβάζουμε στο «The Hill» ότι ο Μπάιντεν και ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εγκαινίασαν, το 2014, πρωτοβουλία για να μπει φραγμός στη σεξουαλική βία στους χώρους των αμερικανικών κολλεγίων.

Σχετικές ειδήσεις