GOSSIP

Γιορτάζει ο «Σκορπιός»

Γιορτάζει ο «Σκορπιός»

Όχι δεν έχει μπει ακόμα ο μήνας γενεθλίων του ζωδίου του Σκορπιού… Αλλά μιλάμε για το νησί «Σκορπιός», που λάμπει σαν διαμάντι στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, όπως έχει γράψει και η Βρετανική εφημερίδα «Sunday Express».

Αυτό το μικρό νησί του Ιονίου έγινε γνωστό παγκοσμίως, αφού ιδιοκτήτης του ήταν ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης και σε αυτό το κομμάτι γης, η οικογένειά του έζησε τις μεγαλύτερες χαρές, αλλά και τους μεγαλύτερους θρήνους της.

Εκεί λοιπόν και σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου του 1968, ο Έλληνας «κροίσος» Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι. Στον «Σκορπιό» δέσποζε επί χρόνια η απόλυτη χλιδή, με κότερα, ελικόπτερα και γιοτ να φτάνουν στο νησί του Έλληνα Κροίσου από κάθε γωνιά της Γης. Και εκεί τελικά, στα χώματα αυτής της νήσου, θάφτηκαν ο Αριστοτέλης Ωνάσης και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Χριστίνα.

Εκεί, άραγε, έχει αποφασίσει και η Αθηνά Ωνάση να «θάψει» για πάντα την ιστορία αυτού του τόπου, έναντι του ποσού των 120 εκατομμυρίων δολαρίων -που ούτως ή άλλως δεν τα έχει ανάγκη-, προκειμένου να κόψει τον ισχυρό κρίκο που τη συνδέει με την Ελλάδα; Θα μπορέσει τελικά η 26άχρονη κληρονόμος της δυναστείας να βάλει «πωλητήριο» στο παρελθόν της, στο οποίο οφείλει αυτό που είναι σήμερα; Και άραγε, το υψηλό ετήσιο κόστος για τη συντήρηση του νησιού είναι η αιτία που θα την οδηγήσει σε αυτήν την απόφαση ή το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με τις χαμένες ρίζες της;