ΓΥΝΑΙΚΑ

Λαμπερά μαλλιά με μπανάνα: 2 φυσικές συνταγές

Λαμπερά μαλλιά με μπανάνα: 2 φυσικές συνταγές

Εύκολες, budget friendly και θαυματουργές!

Από την Βιβή Αγγελάκη

Όπως ακριβώς φροντίζουμε την επιδερμίδα μας έτσι και τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους και να τους προσφέρουμε ό,τι έχουν ανάγκη για να είναι υγιή και λαμπερά. Ειδικά αν κάνετε συχνά τεχνικές εργασίες ή χρησιμοποιείτε καθημερινά εργαλεία styling όπως πιστολάκι ή σίδερο που αποδυναμώνουν την τρίχα, η φροντίδα τους με μια ειδική μάσκα είναι απαραίτητη !

Σας προτείνουμε λοιπόν κάτι διαφορετικό, εύκολο και φυσικό: 2 μάσκες αναζωογόνησης με βασικό συστατικό τη μπανάνα, τις οποίες θα φτιάξετε με τα χεράκια σας!
Η μπανάνα είναι πολυτιμη για τον οργανισμό μας αλλά αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη και για την φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών μας! Μεταξύ των ευεργετικών συστατικών της είναι αμινοξέα που ενισχύουν την τρίχα και κάλιο που βοηθά τα μαλλιά να διατηρήσουν την ισορροπία του pH τους. Ακόμη, οι βιταμίνες Β6 και Β12 που περιέχει προστατεύουν την ελαστικότητα της τρίχας και εμποδίζουν τη ψαλίδα και το σπάσιμο.

Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστείτε:

1 μπανάνα
1 αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.
Η προετοιμασία θα σας πάρει μόνο μερικά λεπτά!
Βάλτε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή να χρησιμοποιήσετε ένα σκουφάκι όσο θα περιμένετε. Στο τέλος ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό.

Για τη δεύτερη συνταγή θα χρειαστείτε:

Μισή μπανάνα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.
Βάλτε το αβοκάντο και τη μπανάνα σε ένα μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα προσθέστε στο μείγμα ένα αυγό πολύ καλά χτυπημένο και το λάδι. Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και αφήστε τη να δράσει για 20 περίπου λεπτά. Στο τέλος ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό και συνεχίστε με το λούσιμο.

Μπορείτε να εφαρμόζετε τις παραπάνω μάσκες 2 με 3φορές την εβδομάδα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Περισσότερα για τη γυναίκα στο queen.gr

Σχετικές ειδήσεις