ΠΑΙΔΙ

Ιώσεις και θηλασμός: «Μπορώ να θηλάσω το παιδί μου όταν είμαι άρρωστη;»

Ιώσεις και θηλασμός: «Μπορώ να θηλάσω το παιδί μου όταν είμαι άρρωστη;»

Η εποχή αυτή εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για τα παιδιά που πηγαίνουν στο παιδικό σταθμό αλλά και για τις θηλάζουσες μαμάδες.

Μια μανούλα θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτική ειδικά αν θηλάζει. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχει μην κολλήσει τυχόν ιώσεις που θα έχει φέρει το μεγαλύτερο παιδάκι από το σχολείο καθώς με τις αλλαγές καιρού, οι ιώσεις κάνουν «πάρτι»!

Αν λοιπόν έχετε αρρωστήσει και θηλάζετε το μωράκι σας, θα πρέπει αρχικά να είστε αρκετά προσεκτικές, ώστε να μην μεταδώσετε το μικρόβιο στο μωράκι σας.

Εμείς αφού απευθυνθήκαμε σε ειδικούς παιδίατρους αλλά και πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού, μας είπαν ότι:

Α) Σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται ψυχραιμία
Β) Η θηλάζουσα μανούλα πρέπει να φοράει μάσκα
Γ) Θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί το μικρόβιο. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα δείξουν οι εξετάσεις, ο παθολόγος γιατρός σας θα είναι αυτός που θα κρίνει για το εάν πρέπει να πάρετε αντιβίωση ή όχι.
Δ) Αν πρέπει να πάρετε αντιβίωση για να εξαλειφτεί το μικρόβιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την μαία σας ή τον γυναικολόγο σας για να σας συμβουλέψουν αν πρέπει να συνεχίσετε το θηλασμό ή πρέπει να διακόψετε για κάποιες μέρες.

Να γνωρίζετε πάντως πώς τα περισσότερα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό και όλο και περισσότερο μπαίνουν στις λίστες των συμβατών φαρμάκων με την πάροδο του χρόνου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το θηλασμό και τις ιώσεις στο mothersblog.gr

Σχετικές ειδήσεις