ΠΑΙΔΙ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά θερμόμετρα!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά θερμόμετρα!

Το θερμόμετρο είναι ένα σημαντικό εργαλείο που από κανένα σπίτι δεν θα πρέπει να λείπει. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν παιδιά. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά. Κάποτε υπήρχαν τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο που έχουν καταργηθεί και τη θέση τους έχουν πάρει τα νέα θερμόμετρα.

Αν πάλι δεν έχετε θερμόμετρο και θέλετε να αγοράσετε , δείτε ποια θερμόμετρα κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά και ποια είναι τα υπέρ και τα κατά τους.
• Θερμόμετρο αυτιού. Τοποθετείτε στην είσοδο του αυτιού και μέσω μίας υπέρυθρης ακτίνας, μετράει την θερμοκρασία του τυμπάνου. Το κατά του συγκεκριμένου θερμομέτρου, είναι ότι λόγω του κεριού που μπορεί να έχει μαζευτεί στο αυτάκι του παιδιού, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι και τόσο αξιόπιστο.
• Θερμόμετρο-πιπίλα. Σε αυτό καταγράφεται η θερμοκρασία ενώ το παιδί σας πιπιλάει.
• Ψηφιακό θερμόμετρο. Λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να τοποθετηθεί στις ίδιες περιοχές που τοποθετείται και το κλασικό. Μόλις ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο, μπορείτε να δείτε την θερμοκρασία. Αυτό το θερμόμετρο έχει ένα μειονέκτημα κι έχει να κάνει με την μπαταρία. Σε περίπτωση που αυτή αρχίζει κι εξαντλείτε, δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία.
• Θερμόμετρο μετώπου. Εκπέμπει μία ακτίνα υπέρυθρης ακτινοβολίας και μετράει την θερμοκρασία των αγγείων του δέρματος. Είναι δύσκολο στη χρήση του καθώς το παιδί θα πρέπει να μείνει ακίνητο μέχρι να δείξει το αποτέλεσμα. Πράγμα δύσκολο, ειδικά αν είναι μικρό σε ηλικία.

Aκολουθήστε μας στο twitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις