Πώς να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του αυτισμού;

Πώς να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του αυτισμού;

Newsroom Newsroom

Αυτισμός: Η κοινωνική προσαρμογή, η συναισθηματική ανάπτυξη και η συγκέντρωση προσοχής από πολλούς γονείς δεν φαίνεται να έχει μεγάλη αξία, σε αντίθεση με άλλους αναπτυξιακούς τομείς, όπως είναι η εξέλιξη του λογού και της ομιλίας.

Συνήθως το γεγονός ότι ένα παιδί δεν έχει αρχίσει να μιλά τους ανησυχεί και είναι λόγος για να το πάνε σε κάποιο κέντρο να κάνει μια αναπτυξιακή εξέταση.

Ο κος Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, αναφέρει ότι η κοινωνική και η συναισθηματική ανάπτυξη προηγούνται σε σχέση με την έκφραση του λογού και της ομιλίας.

Ας δούμε μια πραγματική περίπτωση

Ο Γιαννάκης είναι ένα νήπιο 27 μηνών, οι γονείς του το έφεραν στο αναπτυξιακό κέντρο μας για να τον εξετάσουμε με το αναπτυξιακό check up plus. Ανησυχούσαν γιατί δεν είχε αρχίσει να μιλά. Τα καταλαβαίνει όλα αλλά δεν θέλει να μιλήσει. Πραγματικά ο Γιαννάκης δεν έλεγε τίποτε εκτός από «μπαμπά» και «μάμα» αλλά και αυτά όταν εκείνος ήθελε. Η μητέρα είπε ότι είναι ένα δύσκολο παιδί πολύ επίμονο που δεν κάθεται πουθενά. Μερικές φορές αυτό την κούραζε αφάνταστα, άλλες μέρες πάλι ήταν πιο συνεργάσιμος.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved