Αυτά είναι τα τρία πιο κοινά λάθη που κάνεις σε ασκήσεις γυμναστικής

Αυτά είναι τα τρία πιο κοινά λάθη που κάνεις σε ασκήσεις γυμναστικής

Newsbomb

Και ιδού πώς θα τα διορθώσεις

Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να βγάλεις ένα ολόκληρο πρόγραμμα γυμναστικής, είναι ακόμη πιο σημαντικό όμως να καταφέρεις να το βγάλεις απολύτως σωστά. Και με αυτό εννοούμε να κάνεις τις κινήσεις σωστά και να έχεις σωστή στάση σώματος. Βλέπεις αν κάνεις γυμναστική, αλλά κάνεις τις ασκήσεις λάθος, μόνο καλό δεν κάνεις στο σώμα σου. Και το κυριότερο πρόβλημα όλων είναι ότι μπορείς να βλάψεις το σώμα σου.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια λάθη που κάνεις σε βασικές ασκήσεις και ιδού πώς θα τα διορθώσεις. Τα λάθη αυτά γίνονται πιο συχνά στο squats, στα push ups και την ώρα που κάνεις διάδρομο.

Δες παρακάτω ποια είναι αυτά τα λάθη που κάνεις και τις σωστές μεθόδους.

Squats:

Το λάθος: Εάν τα γόνατά σου είναι στραμμένα προς τα μέσα ή στην ίδια ευθεία με τα δάχτυλα των ποδιών σου, τότε πρέπει να φτιάξεις τη στάση του σώματός σου. Κάνοντας την άσκηση με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσεις τραυματισμό στο γόνατό σου και σίγουρα δεν θα έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δοκίμασε αντ’ αυτού να βάλεις τα πόδια σου στην σωστή ευθεία, να καθίσεις βαθιά στους γοφούς σου, με τα γόνατα και τα οπίσθιά σου προς τα έξω.

Push-ups:

Το λάθος: Το να ανεβάζεις τα ισχία σου πολύ ψηλά και να σηκώνεις και την πλάτη σου επίσης δεν βοηθάει ιδιαίτερα και μπορεί να προκαλέσει μυϊκές ανισορροπίες. Δοκίμασε αντ' αυτού να κρατήσεις τους ώμους, τους γοφούς και τους αστραγάλους σου σε μια ευθεία γραμμή.

Διάδρομος:

Το λάθος: Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κάνουν διάδρομο φέρνουν όλο το σωματικό τους βάρος προς τα εμπρός πάνω στο μηχάνημα, κάτι το οποίο μειώνει την ποιότητα της προπόνησής σου και σε κάνει να μη χρησιμοποιείς καν τον κορμό σου.

Η σωστή κίνηση είναι να ρίξεις πίσω τους ώμους σου, να σταθείς στο ύψος σου χωρίς να καμπουριάζεις και να βάλεις και τον κορμό σου στο κόλπο. Φυσικά όταν μπορείς καλό θα ήταν να μην κρατιέσαι.

Πηγή Queen.gr

Πηγή pic: Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved