ΓΥΝΑΙΚΑ

Πέντε μικρά «μυστικά» για είναι το σπίτι σας πάντα καθαρό

Πέντε μικρά «μυστικά» για είναι το σπίτι σας πάντα καθαρό
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
pixabay

Πόσες φορές έχετε μπει σπίτι και νομίζετε πως έχει πέσει βόμβα; Μήπως και εσείς εκείνη τη στιγμή θυμηθήκατε κάποιο φίλο ή γνωστό που το σπίτι του είναι πάντα καθαρό και αναρωτηθήκατε… «μα πώς τα καταφέρνει»;

Μπορεί συγκεκριμένες οδηγίες να μην υπάρχουν αφού δεν έχουμε όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις ούτε και το ίδιο πρόγραμμα, υπάρχουν όμως κάποια μικρά «μυστικά» που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

#1 Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο τακτικό και το καθαρό

Ένα σπίτι μπορεί να είναι καθαρό, τα πατώματα γυαλισμένα και το μπάνιο να αστράφτει, αλλά αν υπάρχουν παντού πεταμένα ρούχα ή το πάτωμα έχει στοίβες από περιοδικά και βιβλία, το σπίτι δεν θα φαίνεται καθαρό.

#2 Τακτοποιήστε σε καθημερινή βάση

Δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να μαζευτεί η σκόνη ή τα πιάτα να γεμίσουν τον νεροχύτη, αλλά ασχοληθείτε καθημερινά με τις δουλειές του σπιτιού, κάνοντας τα απαραίτητα, ώστε να μην μαζεύονται πολλά πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να κρατάτε το σπίτι τακτικό και δεν μοιάζει βομβαρδισμένο.

#3 Καθαρίστε συχνά

Όπως και με την τακτοποίηση του σπιτιού, έτσι και με την καθαριότητα, οι άνθρωποι που διατηρούν το σπίτι τους καθαρό, δεν περιμένουν να μαζευτεί η σκόνη πριν βγάλουν το ξεσκονόπανο. Έστω και λίγη ώρα καθαριότητας κάθε μέρα μπορεί να κάνει την διαφορά. Κάντε σε καθημερινή βάση μικρά πράγματα, όπως είναι το ξεσκόνισμα ή το πλύσιμο των πάγκων και φυλάξτε την ενέργειά σας για τις μεγάλες δουλειές, όπως η ηλεκτρική σκούπα και το σφουγγάρισμα.

#4 Μην μαζεύετε πολλά πράγματα

Είναι δύσκολο να μαζέψεις και να καθαρίσεις όταν σε κάθε γωνία του σπιτιού ή τραπέζι υπάρχουν διακοσμητικά, βιβλία ή άλλα μικρά αντικείμενα. Σκεφτείτε ότι όσα λιγότερα πράγματα έχετε στο σπίτι, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να καθαρίσετε.

#5 Τι να κάνετε με τα αχρείαστα πράγματα

Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα και οι πιο τακτικοί άνθρωποι έχουν ένα ακατάστατο συρτάρι με όλα τα πράγματα που δεν χρειάζονται και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Το σημαντικό είναι να έχουμε ΕΝΑ ΜΟΝΟ τέτοιο συρτάρι ή ντουλάπι. Σταματήστε να πετάτε απλά μέσα στα ντουλάπια σας ό,τι βαριέστε να βάλετε στην θέση του, δεν είναι λύση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr