Το τσάι κάνει καλό στον εγκέφαλό, σύμφωνα με μια έρευνα

Το τσάι κάνει καλό στον εγκέφαλό, σύμφωνα με μια έρευνα

Newsroom Newsroom

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει τα οφέλη του τσαγιού και μας παροτρύνει να το εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα!

Η κατανάλωση τσαγιού κάνει καλό στον εγκέφαλό μας, σύμφωνα με νέα μελέτη από επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης (NUS). Συγκεκριμένα, η αγαπημένη μας συνήθεια θα μπορούσαν να ωφελήσει τον εγκέφαλό μας καθώς μεγαλώνουμε.

Μια ομάδα με επικεφαλή τον Dr. Feng Lei, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα ψυχολογικής ιατρικής του NUS Yong Loo Lin School, μελέτησε τον τρόπο ζωής, την υγεία και την ψυχολογική ευεξία 36 συμμετεχόντων, ηλικίας άνω των 60 ετών. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Aging, ήταν εντυπωσιακά: στους συμμετέχοντες που έπιναν πράσινο ή μαύρο τσάι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, περίπου για 25 χρόνια, οι περιοχές του εγκεφάλου τους είχαν καλύτερη συνοχή μεταξύ τους.

Ο Dr. Feng εξηγεί: «Για παράδειγμα, παρομοιάστε τον εγκέφαλό σας με το οδικό σύστημα,όπου οι συνδέσεις μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου είναι οι δρόμοι. Όταν το οδικό σύστημα είναι καλύτερα οργανωμένο, η κυκλοφορία των οχημάτων και των επιβατών είναι πιο αποτελεσματική. Έτσι λειτουργεί και ο εγκέφαλος. Όταν οι συνδέσεις μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου είναι πιο δομημένες, η επεξεργασία των πληροφοριών μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά».

Τα οφέλη για την υγεία του τσαγιού δεν περιορίζονται στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με την Harvard Health, το πράσινο τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Το μαύρο και το κόκκινο τσάι περιέχουν επίσης πολυφαινόλες, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνουν τις οξειδωτικές ουσίες και περιορίζουν, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης το τσάι βοηθά στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη.

Ο Dr. Qi Sun, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το έθεσε ως εξής: «Η κατανάλωση τσαγιού, ειδικά το πράσινο τσάι, μπορεί να μην είναι η μαγική σφαίρα, αλλά μπορεί να ενσωματωθεί σε μια συνολική υγιεινή διατροφή με δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια, φρούτα και λαχανικά και λιγότερο κόκκινο και μεταποιημένο κρέας».

Πηγή: bustle.com

Πηγή: Plus.Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved