Ποιος είπε πως το έμφραγμα είναι ανδρική υπόθεση; Οι έρευνες έρχονται να καταρρίψουν αυτόν τον μύθο!

Ποιος είπε πως το έμφραγμα είναι ανδρική υπόθεση; Οι έρευνες έρχονται να καταρρίψουν αυτόν τον μύθο!

Newsroom Newsroom

Το British Heart Foundation αποκαλύπτει τις «διαφορές» ανάμεσα στο πώς φροντίζονται τα δύο φύλα εξαιτίας της αντίληψης ότι το έμφραγμα είναι «ανδρική ασθένεια».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον δύο γυναίκες πεθαίνουν την ημέρα από έμφραγμα λόγω του ότι οι άνδρες λαμβάνουν καλύτερη ιατρική φροντίδα. Το British Heart Foundation αποκαλύπτει τις «διαφορές» ανάμεσα στο πώς φροντίζονται τα δύο φύλα εξαιτίας της αντίληψης ότι το έμφραγμα είναι «ανδρική ασθένεια».

Το ίδρυμα βρήκε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν θεραπεία πιο αργά, είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν σημαντικές εξετάσεις και ακόμη και όταν πάρουν εξιτήριο, δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα φάρμακα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι 8.243 γυναίκες σε Αγγλία και Ουαλία έχουν πεθάνει μέσα σε μια δεκαετία, δηλαδή 69 τον μήνα ή περισσότερες από δύο την ημέρα, που θα είχαν επιζήσει αν είχαν λάβει την ίδια φροντίδα με τους άνδρες. Το report αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες αργούν να ζητήσουν βοήθεια, που μεταφράζεται σε 7 ώρες και 12 λεπτά για να πάνε στο νοσοκομείο ενώ οι άνδρες κάνουν 3 ώρες και 30 λεπτά. Μάλιστα, οι γυναίκες είναι 50% πιο πιθανόν να λάβουν λανθασμένη διάγνωση.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας διαχωρισμός φύλου στην καρδιαγγειακή περίθαλψη. Το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν από καρδιακή προσβολή είναι λάθος και αποβαίνει μοιραίο!

Πηγή: Plus.Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved