Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βγάζεις πλέον selfies στο Instagram

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βγάζεις πλέον selfies στο Instagram

Newsroom Newsroom

Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα στοιχεία της έρευνας.

Χρησιμοποιείς το Instagram καθημερινά και μάλιστα αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Λίγο να δεις τι ανέβασε η κολλητή σου ή το αγόρι σου, μία αγαπημένη influencer ή ο αγαπημένος στου σταρ του Hollywood. Και φυσικά, αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα ποστάρεις δικές σου φωτογραφίες από διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς σου.

Ανάμεσα σε αυτές τις φωτογραφίες δε λείπουν και οι selfies. Όλοι αγαπάμε, άλλωστε, να φωτογραφίζουμε το πρόσωπό μας από εκείνο το προφίλ που φαινόμαστε ακόμα πιο ωραίοι.

Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται και αλλάζει τα δεδομένα για τις selfies, καθώς υποστηρίζει ότι κάθε άλλο παρά θετική εντύπωση προκαλούν στους followers του Instagram. Συγκεκριμένα, βγάζοντας πολλές selfies υπάρχει περίπτωση να κάνεις τους φίλους σου να πιστέψουν ότι είσαι loser. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of research in Personality, με τίτλο «Check your selfie before you wreck your selfie».

Οι ερευνητές ζήτησαν από 119 προπτυχιακούς φοιτητές να αξιολογήσουν τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες άλλων φοιτητών στο Instagram και παρακάτω θα μάθεις τι συνέβη ακριβώς.

4. Η κακή τοποθέτηση πινάκων. Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης είναι οτιδήποτε κρεμαστό, είτε στο ταβάνι είτε στους τοίχους. Σκέψου τον τοίχο σαν τον background μίας φωτογραφίας. Ενώ δεν είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, μπορεί εύκολα να τη χαλάσει. Η υπερφόρτωση με πίνακες, κάδρα και οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει περιττή οχλαγωγία που θα οδηγήσει κακή ευρύτερη εικόνα.
Οι ερευνητές ζήτησαν από τους φοιτητές να αξιολογήσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα με βάση 13 χαρακτηριστικά, από τα οποία και προέκυψε ότι όσα άτομα αναρτούσαν πολλές selfies θεωρούνταν αυτόματα ως λιγότερο περιπετειώδη και επιτυχημένα, αλλά ταυτόχρονα περισσότερο μοναχικά, συγκριτικά με όσους είχαν αναρτήσει φωτογραφίες τις οποίες δεν είχαν βγάλει οι ίδιοι.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Chris Barry, καθηγητή ψυχολογίας στο Washington State University, δεν παίζει ρόλο τι ακριβώς αναρτά κανείς μέσα από τις selfies.
«Ακόμα κι αν δύο προφίλ έχουν παρόμοιο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες από προσωπικές επιτυχίες ή ταξίδια, οι εντυπώσεις για το πρόσωπο που δημοσίευσε τις selfies ήταν αρνητικές, ενώ ήταν θετικές για εκείνους που είχαν ποστάρει τις λεγόμενες posies», επισημαίνει ο καθηγητής.
Ένας τύπος selfies, πάντως, πραγματικά συγκέντρωσε τις περισσότερες αρνητικές κριτικές.
Ο,τιδήποτε είχε να κάνει με το σώμα, την άσκηση και πόζες στους καθρέφτες των γυμναστηρίων. Οπότε, την επόμενη φορά που θα πας για workout σκέψου δύο και τρεις φορές αν θα βγάλεις την καθιερωμένη workout selfie σου.

Πηγή Teen.Queen.gr

Πηγή φωτό Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved