Γιατί οι γονείς πρέπει να είναι τρυφεροί μπροστά στα παιδιά; (vid)
πηγή: Mothersblog/bigstockphoto

Γιατί οι γονείς πρέπει να είναι τρυφεροί μπροστά στα παιδιά; (vid)

Newsroom Newsroom

«Είναι σωστό να αγκαλιαζόμαστε και να φιλιόμαστε μπροστά στα παιδιά μας; Μήπως τους κάνει κακό αυτή η εικόνα;»

Τα παιδιά στις μικρές ηλικίες λειτουργούν σαν μικρά σφουγγαράκια, απορροφούν ότι βρίσκεται γύρω τους.

Όταν λοιπόν βλέπουν τους γονείς τους να εκφράζουν τρυφερότητα ο ένας στον άλλον, ενισχύεται η αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, νιώθουν δηλαδή ότι «η μαμά και ο μπαμπάς αγαπιούνται!» Και η λέξη αγάπη στο παιδικό μυαλουδάκι αναφέρεται σε ένα πολύ πλούσιο συναίσθημα, που δίνει πληρότητα στην παιδική ψυχούλα!

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως οι γονείς για τα παιδιά είναι οι Θεοί τους, είναι εκείνοι που δίνουν παραδείγματα συμπεριφοράς που εκείνα αντιγράφουν, ταυτίζονται και μιμούνται. Έτσι, πέρα από την αίσθηση ασφάλειας, τα μικρά σας διαμορφώνουν και την αυριανή ερωτική συμπεριφορά και τον τρόπο έκφρασής της.

Βέβαια, υπάρχουν παιδιά που μπορεί να αντιδράσουν σε μία τέτοιου είδους έκφραση των γονιών μεταξύ τους και να σας «μαλώσουν», να «ξινίσουν» το μουτράκι τους ή να μπουν ανάμεσά σας για να σας διακόψουν. Δεν είναι περίεργη συμπεριφορά αυτή, καθώς όταν είναι μικρά, το αίσθημα της ζήλιας και της κτητικότητας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γιατί είναι σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά τους γονείς τους να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με τρυφερότητα στο βίντεο που ακολουθεί:

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

πηγή: Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved