Φρεσκοψημμένη πλεξούδα σφολιάτας με ταχίνι με κακάο (vid)

Φρεσκοψημμένη πλεξούδα σφολιάτας με ταχίνι με κακάο (vid)

Newsroom Newsroom

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά το Babka.

Είναι ένα είδος τσουρεκιού γεμισμένο με σοκολάτα, η ζύμη του οποίου χαράζεται και στη συνέχεια πλέκεται δημιουργώντας «πτυχές» από τις οποίες ξεπηδά λαχταριστή η σοκολάτα καθώς ψήνεται.

Μμμμμ και μόνο που το σκέφτομαι…

Η διαδικασία όμως παρασκευής του είναι αρκετά χρονοβόρα κι αυτό είναι κάτι αποτρεπτικό για μένα, που ενώ λατρεύω τη μαγειρική δεν έχω τον χρόνο και ούτε θέλω να περνάω πολύ ώρα στην κουζίνα.

Αυτό δεν το θέλουν ούτε τα παιδιά μου. Και φαντάζομαι, τα περισσότερα παιδιά.

Όταν τα παιδιά ζητάνε κάτι για να φάνε (και ειδικά γλυκό), πιστεύουν πως αυτό είτε είναι ήδη έτοιμο ή μπορεί να είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο λεπτό.

Όταν λοιπόν δοκίμασαν babka, θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό, να το ζητήσουν ένα απόγευμα λίγο μετά το τέλος των εργασιών του σχολείου και λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαδρομές σε αγγλικά και ποδόσφαιρα.

Ωραία ιδέα, δε λέω, να ψήσουμε ένα babka. Αλλά ποιός περιμένει με τις ώρες να φουσκώσει και να ξαναφουσκώσει η ζύμη; Πάντως όχι εγώ.

Κι έτσι γεννήθηκε αυτή εδώ η ιδέα.

Η οποία χρειάζεται μόνο δύο υλικά, άντε κι ένα τρίτο (προαιρετικό) και 40 λεπτά ψήσιμο κι ύστερα απολαμβάνεις φρεσκοψημμένη πλεξούδα σφολιάτας γεμισμένη με ταχίνι με κακάο.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
3 κ σ ταχίνι με κακάο
νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικό)

Δες πώς γίνεται η πλεξούδα σφολιάτας με ταχίνι με κακάο στο βίντεο που ακολουθεί:

  • Ανοίγω στον πάγκο και τα δύο φύλλα σφολιάτας και τα ενώνω σε ένα.
  • Απλώνω στη σφολιάτα το ταχίνι με κακάο αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. από κάθε πλευρά.
  • Γυρίζω τη φαρδιά πλευρά της σφολιάτας προς τη μεριά μου και τυλίγω σε ρολό.
  • Σφραγίζω τα πλαϊνά και κόβω το ρολό κάθετα.
  • Με την κομμένη πλευρά να κοιτά προς τα πάνω τυλίγω σε μια μακριά πλεξούδα και στη συνέχεια την διπλώνω και την τυλίγω ξανά.
  • Μεταφέρω τη σφολιάτα στη φόρμα που χρησιμοποιώ την οποία έχω βουτυρώσει καλά.
  • Αλείφω την επιφάνεια της με αυγό και πασπαλίζω με τις νιφάδες σοκολάτας.
  • Ψήνω στους 180 για 40 περίπου λεπτά.

Σημείωση: Μπορείς να γεμίσεις την σφολιάτα και με πραλίνα φουντουκιού

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

πηγή: Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved