Γιατί το παιδί μου δεν με ακούει όταν του μιλάω; (pics)
pixabay.com

Γιατί το παιδί μου δεν με ακούει όταν του μιλάω; (pics)

Newsroom Newsroom

Πώς να κάνετε το παιδί να σας ακούει.

Η σκηνή που μιλάτε στο παιδί και εκείνο αδιαφορεί ή απλά δεν σας ακούει, είναι πολύ γνώριμη μεταξύ των γονιών.

Χρειάζεται να επαναλάβετε δυο και τρεις φορές το ίδιο πράγμα χωρίς ωστόσο να έχετε την αναμενόμενη ανταπόκριση.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι, να χάνετε την ψυχραιμία σας, να φωνάζετε και να επικρατεί ένταση.

Πριν αναζητήσετε τους τρόπους που θα κάνετε το παιδί σας να σας ακούει κάθε φορά που του μιλάτε, θα πρέπει πρώτα να μάθετε τους λόγους που το ωθούν σε μια τέτοια συμπεριφορά.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; Δείτε τους στη gallery που ακολουθεί:

paidi-den-akouei-otan-tou-milate-6-89.jpg
01
Μιλάτε πολύ και λέτε πολλά πράγματα
Όταν μιλάτε στο παιδί πρέπει να είστε σύντομοι και περιεκτικοί. Δεν γίνετε μια απλή παρατήρηση ή επισήμανση να εξελιχθεί σε έναν ατέρμονο μονόλογο. Το παιδί «κατεβάζει» ρολά και παύει να σας παρακολουθεί. pixabay.com

Πώς θα κάνετε το παιδί να σας ακούει

Τώρα που ξέρετε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους ένα παιδί δεν ακούει τους γονείς του, δείτε τι μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να μην σας αγνοεί.

Μιλήστε του κοιτάζοντάς το στα μάτια

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος όχι μόνο να σιγουρευτείτε ότι έχετε την πλήρη προσοχή του παιδιού σας αλλά και για να του δείξετε σεβασμό.

Ακούστε το παιδί σας

Όπως και με άλλες συμπεριφορές, το παιδί σας θα μάθει πώς να ακούει ακολουθώντας το δικό σας παράδειγμα. Εάν γίνει συνήθεια να ακούτε το παιδί σας όταν μιλάει, θα είναι πιο πιθανό να κάνει το ίδιο όταν και εσείς του μιλάτε.

Προσπαθήστε να μάθετε γιατί δεν συμμορφώνεται

Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει το παιδί σας να μην σας δίνει προσοχή. Του ζητάτε να κάνει κάτι που είναι πολύ δύσκολο για το ίδιο να το διαχειριστεί; Έχει κάποιο πρόβλημα να κάνει κάτι επειδή είναι κουρασμένο ή αγχωμένο;

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Όσο έξαλλοι και αν γίνεστε με τη συμπεριφορά του, προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και αποφύγετε να φωνάζετε ή να μιλάτε με θυμωμένο τόνο. Γιατί; Όταν θυμώνετε δείχνετε στο παιδί ότι έχετε χάσει τον έλεγχο και επίσης σε βάθος χρόνου η θυμωμένη αντίδρασή σας, δεν θα έχει κανένα μα κανένα αποτέλεσμα.

Εξηγήστε του

Πείτε στο παιδί σας ότι όταν δεν ακούει ή αγνοεί κάποιον είναι αγένεια. Πείτε του επίσης πώς θα ένιωθε αν οι φίλοι του τον αγνοούσαν επιδεικτικά τη στιγμή που θα προσπαθούσε να τους πει κάτι.

Μην περιμένετε αποτελέσματα με μια μέρα

Η οικοδόμηση καλών συνηθειών είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί. Αντί να περιμένετε το παιδί σας να σας υπακούσει πάντα την πρώτη φορά που λέτε κάτι, προσπαθήστε να χτίσετε μια καλή και ουσιαστική σχέση μαζί του.

Με πληροφορίες από το verywellfamily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved