ΓΥΝΑΙΚΑ

3 απλά βήματα για να τακτοποιήσεις τέλεια τη ντουλάπα σου τώρα που #menoumespiti

3 απλά βήματα για να τακτοποιήσεις τέλεια τη ντουλάπα σου τώρα που #menoumespiti

Ο χρόνος του αυτοπεριορισμού μας μέσα στο σπίτι μπορεί να γίνει πολύ εποικοδομητικός για την γκαρνταρόμπα μας.

Μία κινεζική παροιμία λέει πως «βάζοντας τον χώρο μας σε τάξη, βάζουμε και τη ζωή μας» και μάλλον η ρήση αυτή είχε προηγηθεί της παγκόσμιας απήχησης της Marie Kondo, όταν ακόμα το συμμάζεμα δεν ήταν trendy και δεν αφιερώναμε ώρες στο Netflix για να δούμε πώς να διπλώσουμε με επιτυχία ένα πουκάμισο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Πριν, λοιπόν, γίνει τάση το να φτιάχνουμε την ντουλάπα μας ήταν αναγκαίο για την εικόνα του χώρου μας, για την ψυχική μας υγεία αλλά και για τη βελτίωση του στυλ μας και γι’ αυτό πρέπει όποτε επιθυμούμε να το επαναλάβουμε να ανατρέξουμε στα τρία πρακτικά και εύκολα tips που θα δεις παρακάτω. Ακολουθώντας τα θα κάνεις ένα καλό στα ρούχα σου, αλλά και στη διάθεσή σου!

#1 Τακτοποίησε τα ρούχα σου ανά είδος και χρώμα

Δεν είμαστε τίποτα ψυχαναγκαστικές που το προτείνουμε, αλλά είναι εξακριβωμένα ο καλύτερος τρόπος για να βλέπεις πόσα ρούχα έχεις και τι είδους είναι αυτά. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να έχεις πέντε midi μαύρα φορέματα και να μην το θυμώσουν καν με το να τα έχεις όλα σε διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους. Αν τα συγκεντρώσεις στον ίδιο και τα παρατηρείς κάθε φορά που ανοίγεις τα φύλα της ντουλάπας σου, θα το σκεφτείς διπλά πριν αγοράσεις ακόμα ένα μαύρο, κομψό φορεματάκι.

#2 Μην τοποθετείς τα αξεσουάρ μαζί με τα ρούχα σου

Εκτός αν είσαι στις υπερτυχερές που έχουν walking closets, οπότε εκεί πάμε πάσο. Kαλό είναι να τακτοποιείς τα παπούτσια σου στην παπουτσοθήκη και ιδανικά με τα κουτιά τους ώστε να μην σκονίζονται και να μην επηρεάζονται από τυχόν υγρασία. Επίσης και οι τσάντες πρέπει να παραμένουν μέσα στα προστατευτικά, βαμβακερά τους σακουλάκια. Αν δεν υπάρχει χώρος για διαφορετική φύλαξη.

#3 Απομάκρυνε από την γκαρνταρόμπα σου ό,τι έχεις χρόνια να φορέσεις

Αν υπάρχει ρούχο ή αξεσουάρ που δεν το έχεις φορέσει τα τελευταία χρόνια, δεν θα το φορέσεις φέτος, οπότε έφτασε ο καιρός να το δώσεις σε κάποιον άλλον. Όλα εκείνα τα «άχρηστα» κομμάτια που συσσωρεύονται στην γκαρνταρόμπα μας με το πέρασμα των χρόνων και δεν φοράμε πραγματικά ποτέ, τώρα είναι η στιγμή να τα απομακρύνουμε. Ας γίνει η άνοιξη του 2020 σημείο αφετηρίας για να τα αξιοποιήσουμε, δίνοντας σε κάποιον που τα χρειάζεται και θα τα χαρεί πραγματικά. Έτσι και θα κάνουμε «την καλή πράξη της ημέρας» αλλά και θα δημιουργήσουμε έξτρα χώρο στην ντουλάπα μας.