ΓΥΝΑΙΚΑ

Έχεις ξανθά μαλλιά; Διάβασε γιατί κιτρινίζουν και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Έχεις ξανθά μαλλιά; Διάβασε γιατί κιτρινίζουν και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Έχει συμβεί σε όλες τις ξανθές αλλά υπάρχει λύση…

Τα ξανθά μαλλιά είναι εντυπωσιακά και οριακά εθιστικά γι᾽αυτό είναι και το πιο δημοφιλές χρώμα. Αν ωστόσο το δικό σου ξανθό δεν είναι φυσικό αλλά αποτέλεσμα βαφής, τότε ίσως να παρατηρείς πως συχνά κιτρινίζει μετά από λίγο καιρό. Ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καραντίνα και το κομμωτήριο είναι off limits, τα μαλλιά σου μπορεί να έχουν κιτρινίσει αρκετά! Υπάρχει λόγος και λύση και θα σου τα εξηγήσουμε όλα.

Γιατί κιτρινίζουν τα ξανθά μαλλιά;

Τα βαμμένα ξανθά μαλλιά έχουν υποστεί αποχρωματισμό είτε με ξανθιστικά προϊόντα είτε με ντεκαπάζ. Αυτό σημαίνει πως έχει αφαιρεθεί το σκούρο χρώμα από την τρίχα ώστε να μπορέσει να βαφτεί σε ένα πιο ανοιχτό. Η τρίχα λοιπόν, όταν αποχρωματίζεται γίνεται πρώτα πορτοκαλί, έπειτα κίτρινη και στο τέλος λευκή. Το λευκό στάδιο του αποχρωματισμού σημαίνει και πολύ μεγάλη φθορά συνεπώς, αν έχεις μαλλιά με μήκος, ο κομμωτής σου δεν τα αφήνει να γίνουν λευκά (εκτός και αν έχεις πλατινέ χρώμα) αλλά ελέγχει το ξανθό με τη βαφή και το gloss στον λουτήρα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, με τα λουσίματα, αυτός ο παράγοντας που ελέγχει την απόχρωση φεύγει και έτσι τα μαλλιά σου κιτρινίζουν ανάμεσα στις βαφές.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Αφενός μπορείς να λούζεσαι λιγότερο συχνά αλλά δεν το συνιστούμε. Τα μαλλιά σου θα κιτρινίσουν ακόμα και εξαιτίας της θερμότητας του σεσουάρ συνεπώς δεν γλιτώνεις παρά ελάχιστο κιτρίνισμα αποφεύγοντας το λούσιμο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπλε, μωβ ή silver σαμπουάν στη ζωή σου. Το μπλε βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του κίτρινου στο χρωματικό φάσμα και έτσι εξουδετερώνει το κιτρίνισμα. Περίμενε όμως…

Αυτά τα σαμπουάν δεν είναι για καθημερινή χρήση (εκτός και αν γράφουν κάτι το διαφορετικό) και πρέπει να τα χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα. Στην αγορά επίσης, υπάρχουν και μάσκες εξουδετέρωσης του κιτρινίσματος, ακόμα και leave in conditioners για άμεσο εφέ. Όλα εξαρτώνται όμως από τις ανάγκες σου. Για αυτές τις ημέρες καραντίνας που διανύουμε, ένα μπλε σαμπουάν μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια και να σου προτείνει ο κομμωτής σου τα προϊόντα που χρειάζεσαι.

Πηγή: queen.gr