ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς διαχειριζόμαστε την άσχημη συμπεριφορά των παιδιών;

Πώς διαχειριζόμαστε την άσχημη συμπεριφορά των παιδιών;

Μήπως τώρα που μένετε στο σπίτι περισσότερες ώρες με το μικρό σας ανακαλύψατε ότι έχετε να κάνετε με ένα αρκετά απαιτητικό παιδί;

Ένα παιδί που θέλει να περνά του δικό του, που βαριέται με το παραμικρό, δεν θέλει να κάνει τίποτε πια μέσα στο σπίτι, κλαίει, χτυπιέται και φεύγει μακριά; Αν ναι... μην απελπίζεστε έσας έχουμε καλά νέα.

H Dr Kate Highfield μίλησε γι' αυτή την προκλητική συμπεριφορά που έχουν αρκετά παιδιά.

Τα παιδιά μαθαίνουν από τα λάθη τους

Η φάση που περνούν τα δίχρονα, γι' αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται ως τρομερά δίχρονα, είναι πραγματικά η πιο δύσκολη περίοδος για έναν γονιό, πόσο μάλλον όταν αυτός ο γονιός έχει να αντιμετωπίσει αυτό το τρομερό δίχρονο στο σπίτι, όλο το 24ωρο χωρίς να μπορεί να πάει στον παιδικό σταθμό ή να παίξει στην παιδική χαρά. Αλλά η Dr Kate αναφέρει ότι ως γονείς θα πρέπει να θυμόμαστε ότι θα συμβούν πολλά πράγματα κατά τη νηπιακή ηλικία που σχετίζονται με τη συμπεριφορά τους και είναι συνδεδεμένα κατά κάποιο τρόπο με την ανάπτυξή τους.

«Τα μικρά παιδιά βρίσκονται σε αυτόν τον αναπόσπαστο χρόνο μάθησης», αναφέρει η Dr Kate στο babyology.com.au και συνεχίζει. «Σκέφτονται "Τι θα γίνει αν το κάνω αυτό; Τι θα έχει ως αποτέλεσμα;" και κάπως έτσι μαθαίνουν για τα αιτία και τα αποτελέσματα που έχει η συμπεριφορά τους».

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr