ΓΥΝΑΙΚΑ

5 φράσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να καταλάβουν τις διαμαρτυρίες ενάντια στον ρατσισμό

5 φράσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να καταλάβουν τις διαμαρτυρίες ενάντια στον ρατσισμό

Blackout Tuesday: Στις 25 Μαΐου του 2020 ο George Floyd, ένας 46 Αφροαμερικανός, έχασε τη ζωή του καθώς ο αστυνομικός Derek Chauvin δεν σταμάτησε να του πατά τον λαιμό με το γόνατό του για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Η δολοφονία καταγράφηκε σε βίντεο και άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Οι Η.Π.Α μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκαν να συγκλονίζονται από μαζικές και πολύ μαχητικές διαδηλώσεις. Τα συνθήματα «I can't breathe» και «Black Lives Matter» κατέβηκαν από τον άυλο κόσμο των social media στους δρόμους των μεγαλύτερων αμερικανικών πόλεων.

Blackout Tuesday

Εδώ και ένα 24ωρο το Instagram έχει γεμίσει με μαύρες εικόνες. Η μουσική βιομηχανία αντιδρώντας στη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολη των Η.Π.Α. αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της για μια μέρα με πλήθος δισκογραφικών εταιρειών ανά τον κόσμο να διοργανώνουν τη «Blackout Tuesday» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για θέματα ρατσισμού.

Πώς θα εξηγήσουμε όμως σε ένα παιδί τι συμβαίνει;

Μια μαμά, η Tereesa Tucker McClure έγραψε στο Mother.ly

«Τη Δευτέρα, 25 Μαϊού - την τελευταία μέρα στο μαιευτήριο- που έφερα στον κόσμο τη δεύτερη κόρη μου, ακόμη ένας Αφροαμερικανός άνδρας, ο George Floyd, έχασε τη ζωή του από τα χέρια αστυνομικών στη Minnesota, όπου ζω.

Με αφορμή τη δολοφονία του, διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη και ισότητα. Αυτό που άρχισε ως ειρηνική διαδήλωση, μετατράπηκε σε καταστροφή περιουσίας, όχι μόνο στη μητροπολιτική περιοχή Μινεάπολις-Σαιντ Πωλ, γνωστή και ως δίδυμες πόλεις αλλά και στις Η.Π.Α.

Πέρασα αυτές τις τελευταίες ημέρες έχοντας διάφορα συναισθήματα μέσα μου. Θυμό... Φόβο... Τα επίπεδα του άγχους μου ανέβηκαν, ανησυχώ όχι μόνο για την ασφάλεια του άνδρα μου, αλλά και για τη δική μου επίσης. Παρακολούθησα την πόλη μου να ζητά δικαιοσύνη για τον George Floyd.

Εγώ και ο σύζυγός μου σκόπιμα διδάσκουμε την κόρη μας για τη διαφορετικότητα του δέρματος από τότε που γεννήθηκε, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως τα βιβλία που της αγοράζουμε και τα παιχνίδια με τα οποία παίζει. Τα αγαπημένα της βιβλία είναι της Maya Angelou και της Rosa Parks, και μάλιστα τα χρησιμοποιήσαμε για να ξεκινήσουμε συζητήσεις σχετικά με τον ρατσισμό και την ανισότητα.

Αλλά αυτή τη στιγμή, με τις διαμαρτυρίες που συμβαίνουν γύρω της, έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί της τι συμβαίνει με τρόπο που μπορεί να καταλάβει. Και δεν είμαι μόνη. Στην κοινότητά μου με τις Αφροαμερικανές μαμάδες, σχεδόν όλοι μας εμπλέκουμε τα μικρά παιδιά μας σε συνομιλίες που καλύπτουν τα πάντα, μιλάμε στα παιδιά μας για τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, τις διαμαρτυρίες και τις εξεγέρσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr