ΓΥΝΑΙΚΑ

Μεγαλώνοντας παιδιά που είναι ενάντια στον ρατσισμό (vids)

Μεγαλώνοντας παιδιά που είναι ενάντια στον ρατσισμό (vids)

Ρατσισμός, ισότητα, φυλετικές διακρίσεις. Λέξεις και φράσεις που τις τελευταίες μέρες κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε ως Blackout Tuesday και χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, «μαύρισαν» τα timeline των social media ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd.  

Στις 25 Μαΐου, ο 46χρονος George Floyd έχασε τη ζωή του όταν ένας αστυνομικός ονόματι Derek Chauvin, εντελώς απρόκλητα και ψυχρά τον δολοφόνησε πατώντας του το λαιμό για 8 ολόκληρα λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Η δολοφονία του καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο έκανε το γύρο του διαδικτύου. Τις τελευταίες μέρες, πολλές πόλεις της Αμερικής έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη με χιλιάδες κόσμο να διαδηλώνει φωνάζοντας τα συνθήματα «I can't breathe» και «Black Lives Matter».

Τα συνθήματα αυτά κατακλύζουν και τα social media. Χθες, εκατομμύρια χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανέβασαν μαύρες φωτογραφίες, μαυρίζοντας έτσι το timeline του Instagram. Η μέρα χαρακτηρίστηκε ως Blackout Tuesday εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα ρατσισμού.

Ο ρατσισμός δυστυχώς υπάρχει ακόμα γύρω μας και περιστατικά σαν αυτό μας κάνουν να το συνειδητοποιήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ρατσιστές, δεν γεννιόμαστε. Γινόμαστε. Η οικογένεια είναι αυτή που μαθαίνει τις αρχές και αξίες σε ένα παιδί και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε παιδιά που θα σέβονται τη διαφορετικότητα;

Αυτό είναι κάτι που καλλιεργείται σταδιακά στη συνείδηση των παιδιών μέσα από τις συζητήσεις και φυσικά από τη δική μας συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr