ΓΥΝΑΙΚΑ

Πόσο χρόνο πέρασαν τα παιδιά στον υπολογιστή κατά την καραντίνα;

Πόσο χρόνο πέρασαν τα παιδιά στον υπολογιστή κατά την καραντίνα;

Έπειτα από την εισαγωγή περιορισμών σε όλο τον κόσμο λόγω της απειλής του κορονοϊού, η συνήθης διαδικτυακή συμπεριφορά των ανθρώπων έχει αλλάξει, και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Kaspersky, τα παιδιά έπαιξαν λιγότερο παιχνίδια στον υπολογιστή τους τους τελευταίους μήνες, ειδικά σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Η πανδημία COVID-19 ανάγκασε τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους από το σπίτι, κάτι που γίνεται κυρίως παρακολουθώντας μαθήματα στο διαδίκτυο. Πολλοί γονείς άρχισαν επίσης να εργάζονται από το σπίτι και πέρασαν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το γεγονός ότι βρίσκονταν μαζί σχεδόν όλη την ώρα θα μπορούσε προφανώς να αποτελέσει πρόκληση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, και για τον λόγο αυτό είναι ζωτικής σημασίας οι γονείς να καταλάβουν πως περνούν τον χρόνο τους τα παιδιά και να χρησιμοποιήσουν αυτήν την περίοδο ως ευκαιρία να συνδεθούν στενότερα ως οικογένεια.

Ευτυχώς, οι γονείς μπορούν να ανησυχούν για μία λιγότερη δραστηριότητα. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση, με βάση ανώνυμα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Kaspersky Security Network (KSN) από χρήστες του Kaspersky Safe Kids για πλατφόρμες Windows και macOS, τα παιδιά έδειξαν λιγότερο ενδιαφέρον για παιχνίδια σε προσωπικούς υπολογιστές κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, το ενδιαφέρον σε αυτήν την κατηγορία μειώθηκε σταθερά σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr